Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Початок опалювального сезону на Прикарпатті: що закуповують і наскільки область готова до зими?

Початок опалювального сезону на Прикарпатті: що закуповують і наскільки область готова до зими?

На Прикарпатті має розпочинатись опалювальний сезон. В області відкривають модульні котельні. Одна з таких встановили в одному з навчальних закладів Франківська.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на коментар голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук в ефірі ОТБ “Про головне в деталях”.

“Ми для цього робимо все можливе, щоб у нас вчасно почався опалювальний сезон. Ми до нього технічно готові на всі 100%” – зазначила Світлана Онищук. 

За словами чиновниці, наразі в області готові 415 котелень до опалювального сезону. Також на 100% резервними джерелами живлення забезпечені котельні підприємств теплоенергетики, які постачають тепло населенню. Зараз їх активно випробовують. 

“Ми ні від чого не застраховані. Тому ми працюємо, проводяться різноманітні навчання на випадок надзвичайних ситуацій. Просимо Бога, щоб все було добре, щоб ми перезимували” – додала очільниця ОВА 

Область працює над тим, щоб фізично захистити всю критичну інфраструктуру.  Також вирішують питання щодо забезпечення генераторами навчальних закладів. 

До слова, генератори вже є в:  

  • закладах охорони здоров’я та соціальної сфери; 
  • геріатричних пансіонатах;
  • інтернатних закладах. 

“Нещодавно, дякуючи міжнародним донорам, вдалось відкрити в школі де навчається 250 дітей потужну модульну котельню. Вона може працювати як на твердому паливі так і на газі, що є дуже важливо для нашої місцевості” – розповіла Онищук. 

Також нещодавно в місті відкрили великий комплекс для проживання внутрішньо переміщених людей. В тому ж комплексі теж відкрили надпотужну котельню, яка працює так само на твердому паливі й газі. Центр розрахований на 400 ВПО там підготували відповідні кімнати. 

Читайте також: Понад 62 млн грн переплат повернули франківцям за газ: як отримати переплачені кошти?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору