Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

90-ті на Прикарпатті: СБУ знешкодила банду рекетирів

СБУ

На Прикарпатті активізувалося злочинне угрупування, яке намагалося тримати в страху жителів західних областей. Керував бандою відомий кримінальний авторитет “смотрящий” за Івано-Франківською областю.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Службу безпеки України.

Служба безпеки спільно з Національною поліцією нейтралізували злочинців та розповіли деталі діяльності угрупування.

Учасники злочинного анклаву, займалися “рекетом”, для цього створювали штучні конфліктні ситуації або комерційні спори, а потім виставляли «рахунок» за мирне розв’язання проблеми. За спокій, злочинці вимагали від 10 до 500 тис. гривень, від потерпілих.

Хто намагався відмовитися від послуг, псевдо “допомоги”, учасники банди погрожували скоїти насильством і фізичними розправами сім’ям потерпілих, а також «конфіскацією» автомобілів та нерухомості.

Угрупування намагалося таким чином обкласти «даниною» місцевих підприємців і поступово розширювали свій вплив на прилеглі регіони України.

Як сформувалося угрупування?

З початку повномасштабного вторгнення, злочинці видавали себе за військових та правоохоронців, які є учасниками бойових дій. Людей, які потрапили під приціл бандитів, обіцяли забрати до себе “на нуль”, де забиратимуть зарплату в рахунок сплати боргу. Під час розслідування. СБУ встановило, що бандити оформили собі довідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я.

Як викрили та затримали угрупування?

Під час, чергового “нальоту”, співробітникам СБУ вдалося задокументувати факт вимагання 150 тис. гривень у місцевого підприємця. Злочинці неодноразово погрожували чоловіку, що забʼють молотками, битимуть трубами по голові, зламають ноги та зроблять інвалідом, якщо він не сплатить їм гроші.

Затримали активних учасників злочинного анклаву під час передачі їм всієї суми від потерпілого.

Двом затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Вони перебувають під вартою.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Читайте також: На Франківщині на смерть збили літнього чоловіка

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору