Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Годують тисячі військових. Волонтерам, які виготовляють борщі на фронт, потрібна допомога

Волонтерам, які виготовляють борщі на фронт, потрібна допомога

Уже понад рік волонтери у Херсонському хабі виготовляють смачні сухі борщі для воїнів. Зараз їм потрібна допомога. 

Повідомляє Інформатор.

Про ініціативу “Херсонський борщ”, яка об’єднала переселенців з Херсонщини та інших областей, франківців, на брифінгу розповіла волонтерка Юлія Ястребова. Борщі почали виготовляти з липня минулого року.

“Почалося виробництво в мене вдома на балконі. Потім, коли об’єми виробництва зросли, ми перемістилися у БО “Херсон Нескорений”. З січня волонтери працюють кожного дня. За один день ми виготовляємо до ста упаковок сухого борщу. За день переробляють від 80 до 100 кг овочів – буряк, капусту, моркву, картоплю. За півтора року ми виробили 4 тис. упаковок сухого борщу, а це 20 тис. літрів гарячої страви або 40 тис. порцій”, – каже Юлія.

Одна упаковка заливається окропом, і виходить 5 літрів готової страви. Запити на борщі постійно зростають, і волонтери потребують допомоги.

“Ми звертаємося до людей, які можуть допомогти нам овочами, приправами. За півтора роки ми почали співпрацювати з 17 бригадами, годуємо більше 3,5 тис. військових по різних напрямках. Нам потрібні капуста, морква, буряк, картопля. Разом ми зможемо нагодувати велику кількість військових”, – додала волонтерка.

Сторінка Херсонського хабу у фейсбуку, телеграм канал за посиланням. Херсон нескорений ТУТ.

Читайте також: Щоб військові відчули себе людьми. Як волонтерка Ольга Жидкова з друзями допомагає захисникам

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору