Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Ліквідація ям не рятує. Які дороги першочергово відремонтують на Прикарпатті у 2024 році

Ліквідація ям не рятує. Які дороги першочергово відремонтують на Прикарпатті у 2024 році

Сьогодні, 17 жовтня, на нараді в облдержадміністрації серед іншого обговорили стан доріг на Прикарпатті. 

Повідомляє Інформатор.

Керівник Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області Василь Буджак зазначив, що від початку повномасштабного вторгнення державою було призупинено реалізацію проєктів будівництва, реконструкції, капітальних та середніх ремонтів доріг.

“В основному ми займаємося експлуатаційним утриманням шляхів. Ми продовжуємо працювати і захищати об’єкти критичної інфраструктури. У доброму стані дороги Р-21, яка сполучає Долину із Закарпаттям, та гірська дорога – Р-24. Чого не скажеш про дороги територіальні, що в жалюгідному стані. Особливо ті, які ми взяли в роботу за місяць до повномасштабної війни. Ми не змогли реалізувати розроблені проєкти. Ми були готові розпочати і привести до такого ж доброго стану дороги територіальні. А це дороги Озеряни – Рожнів – Кути через Кобаки; дорога Креховичі – Дзвиняч (в основному по Рожнятівщині), дорога Івано-Франківськ – Надвірна – Бистриця, на ділянці від Надвірної до Бистриці. Постійно маємо проблеми з дорогою Куровичі – Рогатин. Частково треба допрацювати дороги Делятин – Раківчик на Коломийщині, Снятин – Косів від Снятина через Рожнів до Косова. Поки що ці дороги залишаються в поганому проїзному стані. Ми тільки їх можемо підтримувати, але ні капітальні, ні середні ремонти не можемо виконувати. Надіємося, що з наступного року будуть зміни”, – зауважив він.

Василь Буджак додав, що ліквідація ямковості не є ефективною. Як приклад навів дорогу Куровичі – Рогатин, де з року в рік ліквідовують ямковість, однак дорога постійно руйнується. Там потрібен капітальний ремонт.

“На останній зустрічі ми чітко узгодили, що в новому році ми першочергово ці дороги беремо у ремонт”, – резюмувала голова ОВА Світлана Онищук.

Оскільки в області є державна субвенція на ремонти доріг державного та місцевого значення, то голова ОВА дала завдання прозвітувати за витрачені кошти на ремонти доріг.

Головне фото ілюстративне. 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору