Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Видавали ухилянтам фальшиві довідки. На Франківщині судитимуть двох психіатрів

Видавали ухилянтам фальшиві довідки. На Франківщині судитимуть двох психіатрів

На Івано-Франківщині судитимуть лікарів-психіатрів, які видавали ухилянтам фейкові медичні довідки.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Докази причетності медиків до роботи каналу втечі за кордон військовозобов’язаних зібрані. Спецслужба заблокувала цей канал у березні цього року. Організаторів злочину вже судять. Однак зараз обвинувачення отримали лікарі, які їм допомагали. Це лікар-психіатр Обласного закладу із надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради та лікар-психіатр Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Калуської міської ради.

Лікарі оформляли ухилянтам фальшиві документи про нібито наявність у них психічних захворювань. Таким чином чоловіки незаконно отримували групи інвалідності. Що дозволяло їм та людям, які їх супроводжували, перетинати кордон. Упродовж 2022-2023 років лікарі отримували хабарі від 100 до 1000 доларів.

Правоохоронці задокументували отримання ними “долі” від організаторів виїзду за кордон ухилянта з підробною інвалідністю та його військовозобов’язаного родича як супроводжуючого.

Лікарям повідомлено про підозру та вручено обвинувальні акти за двома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 3 ст. 354 – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання працівником підприємства, установи чи організації неправомірної вигоди;
  • ч. 2 ст. 358 – складання чи видача завідомо підроблених офіційних документів.

Крім того, лікарю з Калуша додатково повідомлено про підозру за ч.4 ст. 358 КК України – використання завідомо підробленого документа. Під час слідства лікарі визнали провину та уклали з прокуратурою угоду про визнання винуватості. Обвинувальні акти щодо них скеровано до суду.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору