Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Не сплачували податки. Що відомо про обшуки в закладах “П’яна вишня” і “Майстерня шоколаду”

Не сплачували податки. Що відомо про обшуки в закладах "П'яна вишня" і "Майстерня шоколаду"

У львівській ресторанній компанії FESTrepublic 17 жовтня  співробітники Бюро економічної безпеки та Служби безпеки провели обшуки. 

Повідомляє Інформатор.

Співзасновник FESTrepublic Юрко Назарук у мережі обурився:

“Дії правоохоронців мають ознаки “класичного маски-шоу”. У шоломах з автоматами, броніках – все як на фронт відправляли. Центральний апарат СБУ залучили – під час війни Fesrepublic штурмувати. Спеціальна опергрупа приїхала зі столиці”.

У пресслужбі Служби Безпеки України у коментарі NV заявили, що її співробітники не залучені до обшуків в приміщеннях ресторанного холдингу !FEST.

За словами Назарука, причиною обшуків є питання щодо зарплат та залучення до роботи ФОПів. Крім цього, не було надіслано жодних додаткових запитів або звернень до компанії перед проведенням обшуків. На висловлення про “маски-шоу” вже відреагували у ВР.

“… На жаль, до сих пір – ми залишаємось бізнесово невільницькою країною. Доки держава зі зброєю штурмує підприємців, а не захищає їх – ми залишаємось країною не для цивілізованих інвесторів. На зараз всі працівники перебувають фактично в заручниках, вся діяльність паралізована. Купа тіпочків в шкірянках, – реально дежавʼю … в цей час коли на іншому боці країни зовсім інше”, – додав Юрко Назарук.

Перший заступник фінансового комітету парламенту Ярослав Железняк анонсував розгляд ситуації на засіданні тимчасової слідчої комісії Ради з економічних питань. Водночас нардеп додав, що деталі обшуків має повідомити сама компанія.

Пізніше стало відомо, що у Львівській області виявили схему значного ухилення від сплати податків. Про це повідомили у Бюро економічної безпеки в Україні. Скоріш за все, це стосується холдингу FEST. До складу останнього входить 60 ресторанів та різних торгових точок.

Також було виявлено, що близько 2-ох тисяч працівників закладів компанії отримують зарплату у двох видах: перша -офіційна, мінімальна зі сплатою всіх платежів, друга- неофіційна. Кожен співробітник під час прийому на роботу оформлював до картки для виплат заробітної плати дублікат, який передав до відділу кадрів.

Надалі, використовуючи цей дублікат, представник головного офісу зараховував другу частину зарплати кожному співробітнику, зазначаючи у призначенні платежу “власне поповнення рахунку”. Тіньова заробітна плата надходила на картки для виплат один два рази на місяць.

Бюро економічної безпеки України стверджує, що таким чином компанія ухилялась від сплати військового збору, Єдиного соціального внеску, який має сплачувати підприємство.

Такі дії завдали збитків державі на понад 50 млн. грн. Під час обшуків у приміщенні головного офісу компанії правоохоронці виявили службові документи, які свідчать про нелегальні господарські операції, готівку, чорнові записи, печатки та інше. Наразі триває розслідування.

До теми: 90-ті на Прикарпатті: СБУ знешкодила банду рекетирів 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору