Інформатор Івано-Франківськ

АФІША

Не тільки про блиск і оплески. Франківський драмтеатр запрошує на виставу про акторську професію

Франківський драмтеатр готує прем’єру – виставу “Зів’ялі квіти викидають”. Її зіграють уже 22 жовтня.

Розповідає Інформатор.

Постановка за однойменною книгою Ірен Роздобудько. Тут грають два покоління акторів – старші, театральні корифеї, та наймолодші. Репетиції були сповнені радістю, спогадами, жартами і компліментами, що дуже цінно для театралів. Цікаво, що як декорацію використали гримерні столики, які використовувалися колись давно.

Вистава про історію двох актрис, “зірок” радянського кіно, і однієї молодої жінки, яка доглядає за ними в притулку для самотніх акторів. Колись зірки були суперницями в коханні до чоловіка, який насправді виявився не вартим почуттів. Актриси розуміють, що могли б бути найкращими подругами.

У виставі є сюжетна лінія про часи репресій. Що допомогло героїні не зневіритися там? Про це дивіться у виставі.

Як розповів генеральний директор театру Ростислав Держипільський, ця постановка – його ода вдячності.

“Почуття вдячності – одне із найбільших. До декого воно ніколи не приходить, а це дуже важливо бути вдячним – батькам, країні, колегам. Це люди, які справді віддали все життя цьому театру. Ми б не стали такими крутими, якби не було їх. Матеріал важливий і тому, що акторська професія загострює цю проблему. Коли ти на вершині слави, а потім можеш стати один і самотній”, – каже він. Він додає, акторська професія нелегка. Коли люди ідуть, в цю професію, то думають що це про квіти, оплески однак це не так. А це надскладна професія, бо тут ти працюєш зі своїм внутрішнім світом, емоціями, почуттями.

“Вистава і про акторське життя, і про найбільш сокровенне, яке є в кожного. Про щось таке, про що ми деколи соромимося говорити. А деколи хочемо сховати подалі від сторонніх очей. Ця вистава для мене є теплою. Молодше покоління театру дізналися історії старших колег. Для мене ця вистава дорога тим, що ми тісніше одне з одним познайомилися. Сподіваюся, що теплота перейде до глядачів”, – розповів режисер Назарій Панів.

Образи, втілені на сцені, – вдячність акторам, які уже не з нами, каже Жанна Добряк-Готв’янська.

Читайте також: Шекспірівський фестиваль, 12 премʼєр і Захер-Мазох. Чим здивує Франківський драмтеатр у новому сезоні

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору