Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Рожнятові старий аварійний міст не ремонтуватимуть – збудують новий

На Прикарпатті перекрили аварійний міст, який мали відремонтувати ще в 2021 році. Така дорожня ситуація неабияк обурила місцевих жителів. 

Розповідає Інформатор покликаючись на Інформатор – Калуш 

Мова йде про міст, який розташований на автодорозі Рожнятів – Вербівка, через річку Дуба. Про його ремонт говорили ще у 2021 році проте все зупинилось на тендерних процедурах.

Тоді цим питанням займалися ДП “Дороги Прикарпаття” та Рожнятівська селищна рада.

У жовтні цього року міст повністю перекрили та визнали непридатним. Через це місцевим мешканцям довелось їздити через пішохідний міст, який з’єднує центр села та мікрорайон “Заріка”. Це викликало обурення в результаті чого люди почали збиратись на мирні акції та протести.

“У мене є дитина котра ходить до школи й мені страшно за неї, бо машини, буси, автобуси їздять, як по міжнародній трасі. Неможливо ні пройти ні проїхати. Мусиш поступатися, бо попадеш під колеса”, —розповідає місцева жителька.

У відповідь на реакцію місцевих виконавчий комітет Рожнятівської селищної ради вирішив перекрити рух транспорту по пішохідному мості.

Депутат обласної ради Роман Мошура каже, що обурення серед жителів не було би, якщо би служба автомобільних доріг від початку облаштувала цю ділянку дороги. Об’їзна починається на вулиці Чорновола на початку села через що жителям “Заріки” потрібно витратити приблизно 15 хвилин, щоб доїхати до центру.

Щодо раніше згаданого мосту то його готують до участі в державній програмі відновлення. Його не ремонтуватимуть, а збудують новий міст через річку Дуба.

“Там вже мало, що тримається. За словами експертів реконструювати його вже дуже тяжко”, — додає Роман.

Інформатор й надалі стежитиме за ситуацією стосовно цього мосту.

Читайте також: Від церкви до зупинки. На Пасічній покладуть бруківку

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору