Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Наркотики на 9 млн грн ховали у пральному порошку – троє прикарпатців сядуть за грати

Наркотики на 9 млн грн ховали у пральному порошку - троє прикарпатців сядуть за грати

Троє наркоторгівців, які маскували “товар” у пральному порошку, сядуть за грати.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Прикарпатці очолювали міжнародне злочинне угруповання. Вони переправляли для продажу в Україні оптові партії іноземних пігулок “Субутекс”, що містять наркоречовину бупренорфін.

Для прихованого перевезення “товару” через кордони ЄС та України, чоловіки ховали його в коробках з пральним порошком. Всіх трьох зловмисників було затримано в Івано-Франківську під час спроби ввезення контрабандного “товару” ще у 2019 році.

В Україні суд призначив одному з них 11 років тюрми, а ще двом – по 10 років позбавлення волі. Крім того, за цей період було встановлено і затримано інших учасників наркоугруповання, які перебували на території Євросоюзу.

Четверо з них – українець та троє вихідців з Північної Африки також вже отримали на території ЄС тюремні строки покарання. Загалом Служба безпеки задокументувала це угруповання на контрабанді в Україну 35 тис. наркомістких пігулок на загальну суму понад 9 млн. грн. Для «легалізації» прибутків організатори «бізнесу» скуповували елітну нерухомість та автомобілі преміум-класу на Прикарпатті.

В Україні суд визнав трьох організаторів наркоугруповання винними за чотирма статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів);
  • ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів);
  • ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту);
  • ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами).

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору