Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

60% франківців вважає пріоритетом майбутнього громади програми допомоги військовим

Більше половини франківців пріоритетом майбутнього громади вважають програми допомоги військовим. Такі дані озвучили 31 жовтня на презентації результатів соціологічного дослідження “Соціально-політичні погляди мешканців Івано-Франківської громади” від громадської мережі ОПОРА.

Повідомляє Інформатор.

Отож за результатами дослідження жителі громади бачить такі топ-5 пріоритетів розвитку громади:

  • програми допомоги військовослужбовцям (60%),
  • робочі місця і підприємництво (51%),
  • соціальна інфраструктура (35%),
  • соціальний захист (24%),
  • порядок і безпека (22%).

На думку опитаних, у майбутньому найбільше сприятиме ефективному розвитку громади молодь (73%). Рідше потенціал вбачають у: військових/ ветеранах (47%), підприємцях (33%), громадських діячах (21%), волонтерах (21%).

Відповідальність за напрацювання планів розвитку/ відбудови громади, опитані жителі покладають перш за все на місцеву владу обрану на виборах (67%); рідше – на призначені адміністрації (26%) та громадян (25%).

Хто ж має контролювати використання коштів для розвитку громади. Мешканці покладають це на: місцеву виборну владу (37%), правоохоронні органи (27%). 16-18% схильні делегувати ці повноваження: центральній владі і місцевим адміністраціям, 12%
– неурядовим організаціям.

Франківці вважають, що найбільше пільг від держави повинні отримувати ветерани російсько-української війни (68%), особи з інвалідністю (56%), пенсіонери (29%).

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору