Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Тютюновий цех вдома. Четверо прикарпатців підробляли цигарки

Четверо прикарпатців організували діяльність підпільних цехів, де виготовляли цигарки. Їх викрила поліція. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Мешканці Снятинщини віком від 31 до 52 років налагодили тютюновий “бізнес” на території своїх господарств. У трьох теплицях, площею понад 1000 м² вирощували тютюн, з якого виготовляли цигарки. Збували підакцизний товар гуртовими партіями за допомогою мережі одного із поштових перевізників і безпосередньо з власних помешкань.

Правоохоронці провели обшуки за місцями виробництва, вдома “бізнесменів” та у складах. Забрали 3,2 тонни тютюну, 18 500 гільз цигарок для набивання подрібненим тютюном та пристрої для виготовлення підакцизних товарів. Загальна вартість виученого сягає мільйона гривень.

Згодом приймуть рішення щодо повідомлення підозр усім учасникам цього “бізнесу”. Кримінальне провадження розслідується статтями 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів), 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору