Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Відбудовував Маріуполь для окупантів. У Франківську заочно засудили колаборанта з Косівщини

Відбудовував Маріуполь для окупантів. У Франківську заочно засудили колаборанта з Косівщини

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Косівщини, який співпрацював з країною-агресором. Хотів шляхом проведення будівельних робіт відбудувати Маріуполь для окупантів. 

Повідомляє Інформатор покликаючись на Єдиний державний реєстр судових рішень

Як йдеться у вироку суду обвинувачений у червні 2022 року добровільно погодився співпрацювати з представниками рф. Так він разом із представником рф розмістили оголошення на російському інтернет сайті “Ауіі0” про пошук будівельних бригад, набір працівників на підконтрольні російські будівельні компанії, які мали залучатись до будівельних, відновлювальних робіт зруйнованих росією будівель, споруд, та об’єктів інфраструктури у місті Маріуполь.

Також обвинувачений брав участь у відбудові Донецького академічного обласного драматичного театру. Та займався приховуванням доказів вчинення військових злочинів – вбивства українців росіянами. Колаборант за вказівкою представників окупаційної влади 22 грудня 2022 року наказав демонтувати центральну та фронтальну стіни, фасад споруди драмтеатру, які містили на собі сліди бомбардування 16 березня 2022 року.

Суд відбувався без його участі. Заочно.

Вина останнього підтверджується протоколами слідчих та процесуальних дій та інших документів, відеозаписами зафіксовані на оптичних носіях, які суд вважає належними доказами.

Суд визнав його винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади.

Читайте також: Хоче вийти на волю. Депутат Калуської міськради, який на смерть збив велосипедиста, подав апеляцію

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору