Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

За підробку довідок МСЕК лікарка обласної психлікарні у Франківську заплатить 40 тис грн

За підробку довідок МСЕК лікарка обласної психлікарні у Франківську заплатить 40 тис грн

Працівницю обласної психіатричної лікарні засудили за підробку медичної документації.

Розповідає Інформатор.

Згідно з судовим рішенням, жінка була прийнята на роботу лікаркою-психіатром загально-психіатричного відділення № 1 КНП «Обласний заклад з давання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради». Лікарка проводила опитування пацієнтів, діагностувала ступінь психічного розладу, готувала документи на медико-соціальну експертну комісію (МСЕК). Однак жінка використала свої повноваження у протиправних цілях.

Минулого року, засуджена усвідомлюючи неправомірність своїх дій, підкупила лікаря-психіатра. За виготовлення медичної документації із внесенням в неї неправдивих записів про стаціонарне лікування останній отримав хабар в розмірі 100 доларів.

Загалом, за хабар від військовозобов’язаного, лікарі підробили три медичні карти, у яких вносили записи про стаціонарне лікування, якого він не проходив. Цю інформацію планували скерувати на МСЕК.

Суд визнав жінку винною та присудив штраф – 300 неоподатковуваних мінімумів – 5100 грн. За проведення судових експертиз із жінки стягнули ще 35 130 грн. Лікарка визнала повною мірою свою провину за підробку документації.

Читайте також: 5 років за ґратами проведе прикарпатець, який передав наркотики засудженому в посилці

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору