Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Військовий ПДФО. Скільки грошей втратять місцеві бюджети на Прикарпатті

Військовий ПДФО. Скільки грошей втратять місцеві бюджети на Прикарпатті

Податок на доходи фізичних осіб військовослужбовців не надходитиме до місцевих бюджетів. Скільки коштів втратять громади на Прикарпатті?

Повідомляє Інформатор з посиланням на Децентралізаційний марафон.

Як каже виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України, експерт з бюджетних питань Юрій Стефанчук, ухвалений Верховною Радою законопроєкт про так званий “військовий” ПДФО забере частину податку з місцевих бюджетів вже цього року. Це кошти, які надходили з 1 жовтня до 31 грудня 2023 року. Йде мова про суму понад 650 млн. грн., з яких понад 500 млн. грн. – кошти територіальних громад.

“Варто зазначити, що невідомий і механізм вилучення такого ресурсу. Із врахуванням того, що цей законопроєкт було прийнято 8 листопада 2023 р., він порушує статтю 58 Конституції України. Для територіальних громад – це виклик, який став справжнім неприємним сюрпризом. Громади допомагають і надалі допомагатимуть ЗСУ. Проте, очевидно, відсьогодні допомагати на місцях військовим буде значно важче”, – зауважив він.

У 2024 році місцеві бюджети на Прикарпатті недотримають понад 2,6 млрд. грн., з яких територіальні громади – близько 2 млрд. грн.

До теми: Військовий ПДФО: Бюджет Франківська втратить близько 400 мільйонів гривень

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору