Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Перехід на індивідуальне опалення: чи будуть франківці з теплом цього року

Перехід на індивідуальне опалення: чи будуть Франківці з теплом цього року

Опалювальний сезон в Івано-Франківську розпочався ще 18 жовтня, але не для всіх, бо багато жителів Івано-Франківська не отримали тепло у квартирах через перехід на індивідуальне опалення.

Розповідає Інформатор.

Причиною затримки пуску газу стала зміна постачальника. Від 1 жовтня ці функції здійснює Івано-Франківська філія ТОВ “Газорозподільні мережі України”. Мешканці одного багатоквартирного будинку, подали документи у вересні і після зміни постачальника чекають, коли саме з’явиться тепло у їхніх квартирах. Попередньо стало відомо, що затримка відбулася і через зміни в розрахунку послуг за пуск газу.

За деталями ми навідалися до Центру обслуговування клієнтів газмережі, де поспілкувалися з керівництвом та намагалися дізнатися, коли саме розпочнуть підключення квартир.

Одразу відповідь дізнатися не вдалося, лише через два дні ми отримали лист від керівництва закладу, де вони перелічили повний процес переходу на індивідуальне опалення. На прикладі одного будинку вони відповіли:

“Цього року 38 будинків, отримали дозвіл на відключення від центрального теплопостачання. Їхні газові мережі розраховані тільки для використання газу для приготування їжі. Щоб мешканцям вистачило тиску газу в опалювальний період, потрібно здійснити повну реконструкцію системи газопостачання будівель. Зокрема, замінити фасадні газопроводи, стояки житлового будинку та здійснити реконструкцію систем газопостачання кожної квартири, а в деяких випадках замінити і газорозподільний газопровід, і звичайно виготовити необхідну документацію.

“Що стосується питання звернень щодо видачі технічних умов для мешканців квартир будинку по вул. Бандери, то жодних письмових звернень в Івано-Франківську філію від них не надходило. Мешканці можуть звернутися в центр обслуговування клієнтів та замовити документацію”.

Конкретної відповіді коли саме буде пуск газу не отримали. Внести ясність в ситуацію допомогла вповноважена особа по будинку, яка щотижня відвідує центр обслуговування клієнтів газмережі, де під час останнього візиту її запевнили, що до кінця тижня повідомлять коли саме люди зможуть отримати тепло.

Читайте також: Скільки коштує підключити індивідуальне опалення сьогодні?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Хочете рекламу, телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору