Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Три громади Прикарпаття отримають по 70 тисяч доларів на розвиток послуг місцевого самоврядування

Три громади Прикарпаття отримають по 70 тисяч доларів на розвиток послуг місцевого самоврядування

Три громади-партнерки з Івано-Франківської області отримають від міжнародної організації USAID DOBRE 70 тисяч доларів на вдоконалення послуг для мешканців громад. 

Розповідає Інформатор 

Завдяки цій програмі на зборах мешканці змогли обговорити якість послуг у конкретній громаді та визначили, які з послуг потребують вдосконалення.

Зокрема, фахівці Програми USAID DOBRE допомогли таким громадам партнеркам оцінити потреби мешканців у вдосконаленні місцевих послуг у форматі обговорення в малих групах:

  • Тлумацькій;
  • П’ядицькій;
  • Нижньовербізькій.

Загалом за  підсумками таких зустрічей було визначено чотири-п’ять послуг, на які кожній громаді варто звернути увагу.

Крім цього згодом провели оцінку потреб визначили ключові пріоритети та розробили програми удосконалення послуг.

Вдосконалять такі категорії послуг місцевого самоврядування: 

  • комунальний блок (водопостачання та водовідведення, теплопостачання, управління багатоквартирними будинками та вивезення твердих побутових відходів);
  • соціальний блок (адміністративні та соціальні, медичні послуги, підтримка внутрішньо переміщених осіб);
  • послуги, які стосуються якості середовища (благоустрій, громадський транспорт, вуличне освітлення, пожежна охорона та громадська безпека);
  • людський розвиток та дозвілля (освіта, культура та спорт).

Приорітетною послугою в усіх трбох громадах стала послуга балагоустрою територій. Мешканці цих громад надали перевагу будівництву, ремонту, утриманню та обслуговуванню доріг і тротуарів.

“Зараз у нас упорядковано близько 60% усіх доріг, тож ми хочемо завершити ці роботи повністю, а також облаштувати тротуари в кількох селах нашої громади. З нового року створюємо нове комунальне підприємство, яке займатиметься благоустроєм, що дозволить нам витрачати менше коштів на такі роботи. Зі свого боку закуповуємо інвентар, мінітехніку та деяке обладнання, а також сподіваємося на допомогу Програми USAID DOBRE, аби комунальне підприємство було забезпечене всім необхідним для своєї діяльності та могло виконувати покладені на нього завданняй” – каже голова П’ядицької громади Петро Гайдейчук.

«Світові кафе» – це такий формат консультацій із громадськістю, який включає навчальну складову, завдяки цьому громади можуть дізнатися про питання, які найбільше хвилюють жителів, та визначити потреби у вдосконаленні послуг місцевого самоврядування.

Програма USAID DOBRE співпрацює вже зі 100 територіальними громадами (ТГ) у десяти областях України та допомагає їм реалізувати переваги та справитися із викликами, які приносить децентралізація. Програма  надає технічну та матеріальну підтримку територіальним громадам задля  здійснення урядування.

Читайте також: Місто закуповує 500 дронів-камікадзе – Марцінків

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору