Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Демобілізація за бажанням: в Івано-Франківську вчергове провели мирну акцію

Сьогодні, 12 листопада, жінки, рідні, друзі, батьки військовослужбовців, які знаходяться на передовій, вчергове зібралися під стінами міськради, з метою привернення уваги до питання демобілізації.

Сьогодні, 12 листопада, жінки, рідні, друзі, батьки військовослужбовців, які знаходяться на передовій, вчергове зібралися під стінами міськради, з метою привернення уваги до питання демобілізації.

Розповідає Інформатор 

Основне питання пікету – законопроєкт 9142, який спрямований на забезпечення встановлення конкретних термінів військової служби за призовом під час мобілізації. Багато військових знаходяться на фронті від початку війни та потребують медичної та психологічної реабілітації.

“Ми прийшли сюди, щоб поставили конкретні строки служби хлопцям і просимо, ті які відбули 18 місяців, щоб їх демобілізували. Хлопці виснажені, як морально, так і фізично. Дуже багато хлопців мають підірване здоров’я і їм потрібно піти на реабілітацію, пролікуватися. Я вважаю, якщо будуть встановлені певні терміни – ніхто не боятиметься іти служити, хлопці будуть знати, що вони відслужили 18 місяців, ми повертаємося назад, а так немає термінів і виходить, що служба це як в’язниця, але в’язниця має терміни”, – розповідає Наталя, дружина військовослужбовця


“Всі дуже добре знають, в яких умовах знаходяться хлопці на передовій, згідно з законом, ротація повинна відбуватися раз в 6 місяців, а на сьогодні 18 – 20 місяців хлопців ніхто не замінює. А в нас є такі чоловіки, які відсиджуються в Буковелі, які постійно відпочивають, напевно час брати з цих людей і замінювати тих військових, які знаходяться на передовій”, – говорить Мар’яна, жінка військовослужбовця

Попри погану погоду, акція зібрала декілька десятків небайдужих, скандували “Сім’ї військових вимагають демобілізацію”. Для людей важливо було почути реакцію від влади, адже вони хочуть бачити чоловіків вдома, які віддали свій священний борг перед Батьківщиною.

“Ми зібралися, щоб влада зреагувала, адже владу обирала громада, ми потребуємо справедливості, ми потребуємо якоїсь реакції. 16 числа буде брифінг з мером міста, будемо іти спілкуватися, маю надію, що нас почують” – каже Мар’яна.

Не дочекавшись, вкотре відповіді від влади, мітингарі вирушили містом. Люди також надіються, що зустріч з мером дасть можливість бути почутими та сприяти в розв’язанні даного питання.

Читайте також: Гроші на ЗСУ: в Івано-Франківську вже вдруге зібралися під стінами міської ради

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору