Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Засуджений колаборант з Коломиї дав інтерв’ю Золкіну

Засуджений колаборант з Коломиї дав інтерв'ю Золкіну

Створив телеграм канал для помсти викладачеві, але отримав термін за колабораціонізм. Студент національного університету імені Юрія Федьковича Михайло Садов’як розповів Володимиру Золкіну, за що отримав термін у 6 років.

Пише Інформатор, покликаючись на інтерв’ю з Володимира Золкіна.

Студент через конфліктну ситуацію в вузі створив телеграм-канал “Херсонська республіка”, де розмістив номер одного з викладачів як адміністратора. На канал підписалося близько 250 людей.

Адміністратор наповнював канал новинами окупантів упродовж пів року. Дописи публікував як власний контент, без репостів, створюючи враження “пресслужби” гауляйтера окупованих районів Херсонщини Сальдо та його заступника Стремоусова.

Такі дії привернули увагу СБУ та згодом студента викрили.

“Вони приїхали додому, були з автоматами, побачили, що я боязкий. Мене затримали, перевірили телефон і відпустили під розписку, я думав, що на цьому і все“, – розповідає Михайло Садов’як.

Молодик думав, що цим все закінчиться, але 20 червня до хлопця завітала слідчо-оперативна група з понятими, в помешканні провели обшуки.

За розповсюдження російської пропаганди в серпні 2022 року колаборанта затримали. Відтоді він перебуває під вартою, свою провину не визнає, а свої дії обґрунтовує як хуліганство.

На запитання Володимира Золкіна, чий Крим, засуджений, не зміг дати конкретної відповіді, а ще зазначив, що не любить татар.

“Мені не подобаються ці кримські татари, скільки вони Коломию палили”, – сказав він.

Колаборант вважає, що окремі регіони мають отримати автономію, провівши референдум. Хлопець чекає на касацію, а також розглядає обмін, тобто передачу на російську сторону.

Всі думки коломиянина у відео:

Читайте також: Вважає себе винною перед рф і не проти обміну. Засуджена колаборантка з Калуша дала інтерв’ю

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору