Івано-Франківськ До сайту

Мобілізація по-новому: Рада готує ряд змін у військовому законодавстві

Про можливі зміни законопроєкту, який передбачає процес мобілізації, повідомила нардепка Марʼяна Безугла у своєму Facebook. Він зокрема стосується і військових, які довгий час знаходяться на передовій, а саме додаткові відпустки для них, нові правила щодо медичного огляду, саме розширення підстав для звільнення від служби. Також зміни стосується відстрочки для студентів, які здобувають вищу освіту.

Пише Інформатор.

Верховна Рада, наразі не зареєструвало даний законопроєкт, але основні зміни, які пропонують народні депутати, опублікувала Мар’яна Безугла на своїй Facebook сторінці.

Документ передбачає такі зміни:

Розглядають нові підстави для звільнення:

 

Окрім цих нових підстав, військовослужбовці та цивільні особи в умовах воєнного стану мають право звільнитися з наступних причин.

  1. за віком – при досягненні 60 річного віку;
  2. за станом здоров’я – за рішенням ВЛК про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку або про непридатність до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців;
  3. у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком суду, яким призначено покарання у виді позбавлення волі, обмеження волі;
  4. через сімейні обставини або інші поважні причини (якщо військовослужбовці не висловили бажання продовжувати військову службу).

“Водночас коло осіб, які мають право на відстрочку по догляду за особу з інвалідністю І та ІІ групи або особою, яка за висновком МСЕК потребує постійного догляду, пропонується зменшите до членів сім’ї першого ступеня споріднення (батьки та батьки чоловіка (дружини), діти, діти чоловіка (дружини), у тому числі усиновлені)”, – зазначила Мар’яна Безугла.

“Змінами передбачається усунути можливість уникнення від призову шляхом здобуття другої, третьої передвищої або вищої освіти”, – додала Безугла

 

Інші зміни пов’язані з мобілізацією, військовим обліком, проходженням військової служби:

Читайте також: Смарт-мобілізація: яких змін чекати Українцям?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87