Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

“Розбити на дрібніші!” – листування Марцінківа з заступниками потрапило в об’єктив

“Розбити на дрібніші!” - листування Марцінківа з заступниками потрапила в об'єктив

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомленням – “розбивати на дрібніші” – одночасно насварив та дав рекомендації заступникам, як правильно проводити закупівлі. Одним з приводів такої реакції очільника міста міг стати тендер на майже 19 мільйонів гривень на придбання медичного обладнання.

Розповідає Інформатор.

18 жовтня, на сайті публічних закупівель Центр первинної медичної та консультативно-діагностичної допомоги Івано-Франківської міської ради розмістив тендер на поставку медичних меблів. Єдиним учасником торгів виявилася київська компанія «Протек солюшнз Україна», з якою уклало угоду на 18,8 млн грн.

Незалежний антикорупційний центр NGL.media провели журналістське розслідування, де лише за десятьма позиціями виявив факт завищення цін на суму понад 4,5 млн грн.

На сайті «Протек солюшнз Україна» вказано, що компанія є партнером кількох міжнародних виробників медичних меблів, проте в Івано-Франківськ постачатимуть продукцію українського виробника – черкаської компанії «Амед».

Людмила Оперук, відповідальна за закупівлі медичного центру Івано-Франківської міської ради, відмовилася коментувати виявлені приклади завищення цін. У Protek Solutions Ukraine також відмовилися від коментарів.

Усі меблі будуть поставлені до 26 грудня.

В переписці заначено: “Прошу заборонити дурнуваті тендери до 15 грудня.  Оголошувати на мільйонні суми! Ви як подуріли, зима на носі”, — пише Марцінків

Переписку зафіксували журналісти видання Галка, під час брифінгу.

Читайте також: У Франківську відремонтують двір за понад 4 млн гривень

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору