Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Міфи про антибіотики: як вберегти своє життя

Міфи про антибіотики: як вберегти своє життя

На сьогоднішній день в кожного українця є вільний доступ до інтернету. Інформація, яку можна прочитати, не завжди є правдивою і вводить людей в оману. Це ж стосується й ліків. 

Інформатор розповість вам Топ – 5 міфів про антибіотики, які варто знати.

Як повідомили в пресслужбі Івано-Франківського перинатального центру, 1 міфом є те, що антибіотики можна вживати задля профілактики захворювань.

Правдою ж є те, шо будь-які антибіотики є важкими рецептурними препаратами, які вживаються виключно за конкретними показаннями. Приймати їх задля профілактики є небезпечно.

2 міф про те, що після полегшення можна не приймати антибіотики. Насправді такі дії призведуть до того, що ваш організм не повністю одужає. Ба більше, такими діями допомагаємо бактеріям вижити та адаптуватися до дії антибіотиків, та сформувати стійкість (резистентність, нечутливість). Тож не варто переривати курс лікування.

3 міф: ви таким вже колись хворіли, тому лікуєтеся антибіотиком, який у вас залишився з минулого разу.

Знову ж таки, це може нашкодити вашому організму. Приймати будь-які ліки можна лише з призначення лікаря.

4 міф у тому, шо після антибіотиків обов’язково треба вживати пробіотики.

Правда така: рекомендацій щодо прийому пробіотиків немає. При правильному дозуванні та прийомі, організму не потрібно відновлюватись після антибіотикотерапії. Організм сам приходить в норму.

5 міф: антибіотики варто вживати при ознаках вірусної інфекції, ГРВІ та простудах.

Друзі, це також помилка. Антибіотики діють лише на бактерії, які спричиняють інфекційні захворювання. Вони не лікують від вірусних інфекцій. Вірус та бактерія мають різну природу.

Висновок

Ми рекомендуємо вам звертатися до лікаря. Лише він може підібрати коректну та безпечну антибіотикотерапію, оскільки керується відповідними клінічними протоколами лікування та чинним законодавством України.

Не шкодьте власному здоров’ю.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, InstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору