Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Визнання та цинічне знищення: день пам’яті жертв Голодоморів для світової спільноти й росії

Визнання та цинічне знищення: день пам’яті жертв Голодоморів для світової спільноти й росії

Голодомор – це темна сторінка в історії України. Про голодомор почали відкрито говорити лише після проголошення Незалежності України, адже окупаційна радянська влада, факт знищення українського народу шляхом голоду старанно приховувала від світової спільноти. 

Пише Інформатор.

Довгий час, світова спільнота не визнавала Голодомор в Україні 32-32 років геноцидом, але події, які відбуваються сьогодні змінили бачення та розуміння тих подій.

Увага до Голодомору в ООН зростає, а кількість підписів різко збільшилася в порівнянні з попереднім таким документом у 2018 році. Сьогодні до трагічних 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років, 55 держав-членів ООН і делегація Європейського Союзу підписали Декларацію, ініційовану Україною в ООН.

Цивілізований світ визнав, що події тих років – це геноцид проти українського народу. Тоді ж як російська влада продовжує заперечувати Голодомор та знищує пам’ятки на окупованих територіях.

З початку XXI ст. рф послідовно заперечує Голодомор як геноцид українського народу, починаючи з ухвалення заяв, що висловлюють протест проти його міжнародного визнання як злочину проти українців, та завершуючи публічним спаленням Національної книги пам’яті жертв Голодомору і руйнуванням пам’ятників Голодомору

Вони не визнають Голодомор та вважають пам’ятники лише “інструментом маніпуляції”, які були створені для “розпалювання ненависті до росії”. Загалом від рук окупантів був знищений пам’ятник Голодомору в Маріуполі.

На території Іванівської громади у Генічеському районі Херсонської області російські окупаційні сили знищили 14 пам’ятників, присвячених жертвам Голодомору в Україні.

“Російські загарбники навіть не намагаються приховати того, що вони мають намір знищити українців як націю. Стирання пам’яті про історію України, про мільйони людей, які стали жертвами організованого Кремлем геноциду, є елементами нового геноцидного плану. Заперечення російською федерацією Голодомору є запереченням права України на власну історію, а отже, й погано прихованою формою відмови українцям у праві на незалежне державне та національне існування”, — заявили у музеї.

Також, щоб показати справжні обличчя окупанти влаштували наймасовішу атаку дронів на столицю з початку великої війни: ППО збила понад 60 “шахедів”

Символічно, що росіяни (нащадки тоталітарної радянського режиму) здійснили цю атаку в День пам’яті жертв голодоморів. Так вони продовжують геноцид України та українців.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував сьогоднішню атаку.

“Більше 70 “шахедів” у ніч на день памʼяті жертв Голодомору-геноциду. Свідомий терор. Саме в цей час. Керівництво Росії гордиться тим, що може вбивати. Наші воїни збили більшість дронів. На жаль, не всі. Але працюємо далі, щоб посилити нашу ППО та збивати більше. І працюємо далі, щоб обʼєднати світ у захисті від російського терору. Держава-терорист повинна програти і відповідати за скоєне”, — написав Зеленський.

Такі дії окупантів показують лиш одне, що вони прийшли знищити Україну та український народ повністю.

Читайте також: 90-ті роковини геноциду Українського народу – День пам’яті жертв голодоморів

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, InstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Артем Барабаш

Нагору