Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Релігійний скандал на Прикарпатті: що кажуть у парафії Обертина про борги

Релігійний скандал на Прикарпатті: що кажуть у парафії Обертина про борги

Нещодавно, на сторінці facebook “Наш край Обертинська Територіальна Громада” пані Ольга розмістила інформацію про борги перед церквою св. Кирила і Методія. На парафії повідомляють, що не практикують збирати кошти під час служб, натомість встановили пожертву на церкву за рік.

Розповідає Інформатор, покликаючись на колег з Коломиї.

“На днях мене і мою дочку зустріла ця “добродійка” з запитанням і в деякій мірі погрозою: ви думаєте давати на церкву борг, дивіться, бо будете мати проблеми, ви вже їх мали. На що я їй відповіла – буду мати дам, я недавно збирала передачу для сина, який приїздив у відрядження і для його побратимів. На що почула такі слова – він має зарплату. Дочці сказала: “Ти така, як мама, тебе так виховали”,попередньо розповіла пані Ольга.

Щорічний благодійний внесок фіксований – він складає 1200 грн з сім’ї, але якщо в будинку проживають повнолітні діти, збір подвоюється і складається 2400. Так сталося з сім’єю пані Ольги.

Відвідавши церкву св. Кирила і Методія, журналісти Інформатора зустрілися з пані Марією Комара, яка спростовує факт конфлікту.

Пані Марія Комара, яка опікується церковною скарбницею, каже, що підійшла того дня і “легонько” спитала, чи буде жінка платити, бо парафія звітує перед єпархією за кількість дворів.

Але далі пані Марія не стримується і починає називати Ольгу ненормальною, а її допис – брехливим. Пані Марія 23 роки прислужується у храмі. На парафії сьогодні займає одразу три посади: паламаря, скарбника та прибиральника. За свої обов’язки отримує по 5 тис грн.

Представниця парафії не бачить виходу із ситуації, що склалася та чекає спростування і вибачення в мережі.

Канцлер Коломийської єпархії УГКЦ о. Ігор Дрогомирецький каже, що готові втрутитися, аби примирити жінок. А ще підтверджує, що з пожертв прихожан єпархія забирає собі частину коштів. Але про це у наступній статті.

Деталі розслідування в сюжеті Інформатора.

Читайте також: На Прикарпатті розгорівся релігійний скандал: в Обертинській церкві парафіян записують в боржники

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, InstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору