Інформатор Івано-Франківськ

АФІША

Український театр – унікальний. У Франківськ завітав театральний фестиваль “GRA”

Український театр - унікальний. У Франківськ завітав театральний фестиваль "GRA"

3 і 4 грудня до Франківського драмтеатру прибули театри-фіналісти всеукраїнського фестивалю “GRA”. У короткому списку українського театрального “Оскара”- вистава “Лісова пісня на полі крові”. 

Повідомляє Інформатор.

Фінальний етап V Всеукраїнського Фестивалю-Премії “GRA” триває з 1 по 9 грудня. Цього року міжнародне журі і глядачі їдуть до Львова, Івано-Франківська, Рівного і Києва на перегляд вистав. У змаганнях беруть участь 12 найкращих вистав українських театрів. Також на фестивалі є номінація найкращої постановки про російсько-українську війну.

До Франківська завітало міжнародне журі – Софія Ниблом (Швеція), Себастіан Шварц (Німеччина/Італія), Маріус Івашкявічус (Литва), Лєна Творковська (Польща) і Мярт Мсос (Естонія).

4 грудня у Франківському драмтеатрі відбудеться показ вистави “Саша, винесе сміття” Одеського музично-драматичного театру імені В. Василька.

Журналістка, арткритикиня і продюсерка Софія Ниблом каже, що український театр – унікальний. Швеції важливо підтримувати нашу культуру.

“Важливо бути тут і надихатися українським театром, переносити цей досвід у Швецію. Ми можемо повчитися у вас тому, як ви справляєтеся з реаліями війни – як звичайні люди, так і митці”, – розповіла Софія Ниблом.

Театральну менеджеру Себастіану Шварцу було цікаво зрозуміти, як український театр рефлексує війну. Для нього важливо було приїхати в Україну й отримати меседж, що театр і культура продовжують жити.

“Ви вдало організовуєте всю театральну логістику, організовуєте поїздки. Такого рівня немає навіть у Литві. Коли в такий темний час можна знайти краплю світла, то нею для мене став український театр”, – зауважив драматург, прозаїк, кіносценарист Маріус Івашкявічус.

Далі Премія відбудеться у Рівному – 5 грудня, у Києві – 6 – 8 грудня. 9 грудня пройде святкова Церемонія нагородження лауреатів у Києві.

До теми: 12 найкращих вистав у фіналі V Всеукраїнського Фестивалю-Премії «GRA»

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору