Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як військовим безкоштовно отримати протез у Франківську

Як військовим безкоштовно отримати протез у Франківську

Сьогодні, 4 грудня, відбувся брифінг міського голови, де розглянули питання про можливості безкоштовного протезування для військових.

Дізнавався Інформатор

Регіональна менеджерка підприємства “Арол Плюс” Оксана Ганущак розповіла про підписання меморандуму про співпрацю з “Домом Воїна”. Підприємство «Арол Плюс» працює з 2005 року та забезпечує протезно-ортопедичними виробами усі категорії населення, як за Державною програмою, так і за власний кошт.

Все протезування в Україні є безкоштовним, держава компенсує вартість в трьохкратному розмірі, що дає зараз можливості ставити високофункціональні протези – коліна, стопи.

Для військових підприємство надає комплектуючі протези від відомих виробників. Щоб отримати такий протез безкоштовно, потрібні такі документи:

  • довідку про обставини травми;
  • заключення ВЛК;
  • паспорт та ідентифікаційний код.

Цих документів достатньо, щоб фонд зробив направлення на протезування.

“Коли до нас звертається пацієнт, зокрема, військовий, ми надаємо допротезну підготовку, рекомендації, які вправи робити. Потім, коли йде самий процес протезування, ми знімаємо мірки і ведемо нашого пацієнта до того часу, поки він повністю не почне повноцінно ходити”, – додає Оксана Ганущак.

Перед протезуванням людини підприємство збирає інформацію про те, де пацієнт буде жити, чим займається, щоб змогти підібрати такий протез, який підійде саме для його способу життя. Крім цього, вивчають фізичні можливості пацієнта.

Підприємство має представництва в Львові, Мукачеві та Івано-Франківську (вулиця Петлюри 27), тому кожен потребуючий може звертатись в ці центри.

“Ми не зупиняємось на співпраці тільки з одним підприємством, ми ще заключили меморандум про співпрацю з іншими підприємства задля кращого протезування, щоб ми могли надавати ліцензовані комплектуючі протези, які мають певну репутацію. Відповідно, якість та ефективність протезування буде вищою”, – додає заступниця директора комунального закладу “Дім воїна” з питань психологічно-соціальної роботи Наталія Мельникова.

За словами Наталії Мельникової найкраще протезуватися за місцем проживання тому, що потрібний постійний нагляд і супровід самого протезу та пацієнта.

До слова, військовим перший безкоштовний протез видається на рік, наступний протез видається на довший термін в залежності від мобільності. Кожен протез знаходиться на гарантії.

Спочатку видається тестовий (тренувальний) протез, створений з такого пластику, який можна корегувати стільки разів, скільки потрібно. Також у центрі навчають ходити на протезах та догляду за ним, а також надають весь документальний супровід.

Після подання і погодження всіх документів отримати протезування можна через три місяці.

Читайте також: Шлях після поранення – це шлях маленьких кроків. Історія бійця з Франківська

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору