Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську збиралися зняти будівлю з реєстру архітектурних пам’яток – втрутилася прокуратура

В Івано-Франківську збиралися зняти будівлю з реєстру архітектурних пам'яток - втрутилася прокуратура

В нашому місті є будівля кінотеатру “Трембіта”, який наразі не функціонує. Споруда знаходиться в міському парку Шевченка й позивачка прагнула виключити її з переліку пам’яток архітектури місцевого значення.

Розповідає Інформатор, покликаючись на пресслужбу Івано-Франківської обласної прокуратури.

Позивачка вимагала визнати протиправним рішення, яке прийняв виконавчий комітет обласної ради народних депутатів 19 вересня 1989 року. Тоді кінотеатр внесли до реєстру архітектурних пам’яток місцевого значення.

Івано-Франківський окружний адміністративний суд залишив без розгляду даний позов. Щоб захистити інтереси держави прокуратура вступила у справу в порядку ст. 23 Закону України “Про прокуратуру”.

Довідка: 

Ще в 1955 році в сучасному міському парку Шевченка звели головний павільйон обласної сільськогосподарської виставки. Креслення розробив батько гуцульського стилю та архітектор Іван Боднарук.

В цій будівлі тоді вже можна було побачити риси майбутніх туристичних об’єктів Карпат. Через два роки виставки у парку припинились. Будівлю перепрофілювали на літній кінотеатр “Трембіта”.  Від сімдесятих там була туристична фірма, пізніше – ЗАТ “Івано-Франківськтурист”.

Весь будинок був зроблений з дерева, однак після реставрації дах став металевим. Через це споруда втратила свій колорит, йдеться у книзі “Алеями міського парку” краєзнавця Романа Діда.

Читайте також: В Україні можуть надсилати повістки на електронну пошту – що про це відомо.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору