Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Через ожеледицю на Франківщині збільшилась кількість травмувань серед населення

Через ожеледицю на Франківщині збільшилась кількість травмувань серед населення

На Івано-Франківщині через ожеледицю збільшилась кількість звернень до травмпунктів, а це – близько 850 звернень за добу. Про це під час брифінгу в Івано-Франківська ОДА розповів лікар-ортопед-травматолог Андрій Голинський.

Пише Інформатор

Основною причиною збільшення звернень до травмпункту, є ожеледиця, яка спричинена поганою погодою, як наслідок відсутність прибирання пішохідних зон на яких люди травмуються під час руху.

“За останніх десять днів, травматизація в наслідок ожеледиці, збільшилась практично в десять разів, загальні показники по області в середньому 850 звернень за добу, 70 відсотків травм пов’язані з забоями, 30 відсотків – це переломи”,- повідомляє лікар-ортопед-травматолог Андрій Голинський.

Серед найпоширеніших «зимових» травм – переломи рук та ніг, забої хребта, травми голови.

“Кожного року, травматизація в області збільшується, це пов’язано з міграцією населення. Хоч показник збільшився, але ми забезпечені всім необхідним, для надання такої допомоги” – розповів лікар.

Щоб вберегтися від травм під час ожеледиці: носіть взуття й одяг, що відповідають сезону; плануйте для пересування трохи більше часу, щоби не поспішати; витягайте руки з кишень, коли ідете; уважно дивіться, куди ступаєте.

Читайте також: Ковзанка на тротуарах. У Франківську муніципали склали 140 приписів

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору