Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

На Франківщині примусово продали землю Бахматюка

Земельну ділянку, яка належить “Станіславській торговій компанії”, в Яремче примусово продали, аби погасили борги.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Нацбанку.

Як зазначив начальник управління правової та судової роботи з проблемними активами Юридичного департаменту Національного банку Сергій Бойко, стягнення коштів затягнулося майже на п’ять років через зловживання Станіславської торгової компанії. Йде мова про зупинення руху судових справ та торгів та втечу в банкрутство. Кошти від продажу спрямували на часткове погашення кредитної заборгованості банку “Фінансова ініціатива” перед Національним банком.

Власником ПАТ “КБ “Фінансова ініціатива” є Олег Бахматюк. Нацбанк у 2015 році ухвалив рішення про віднесення компанії до категорії неплатоспроможних.

Відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України 23 листопада цього року уклав договір купівлі-продажу за результатами аукціону з переможцем торгів ТОВ “Самарский плес”. Ціна продажу становила 40 305 360 грн, що вдвічі більше за стартову.

ТОВ “Станіславська торгова компанія” – один із майнових поручителів за стабілізаційними кредитами ПАТ КБ “Фінансова ініціатива” перед Нацбанком. “Станіславська торгова компанія” у 2009 році уклала з банком договори іпотеки, зокрема, було передано 2,0549 га землі в Яремче як забезпечення виконання зобов’язань за наданими ПАТ КБ “Фінансова ініціатива” стабілізаційними кредитами.

Раніше суди дозволили НБУ продати землю ТОВ “Станіславська торгова компанія” в Яремче.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору