Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Волонтерство на колесах: у центрі Франківська виставляли трофейну зброю та збирали гроші на ЗСУ

Волонтерство на колесах: у центрі Франківська виставляли трофейну зброю та збирали гроші на ЗСУ

На Вічевому Майдані в Івано-Франківську волонтери з Кам’янського виставили російську форму окупантів, залишки зброї та ракет. Це вже третя масштабна подорож колишніх військових. Вони, подорожуючи, збирають кошти на потреби ЗСУ в різних містах України.

Пише Інформатор.

Як розповіли волонтери благодійного фонду “Ми з Кам’янського”, це вже третій виїзний збір, вони вже встигли побувати в Олександрії, Черкасах, Вінниці, Тернополі. 7 грудня вони побували в Франківську, далі планують рухатися у Львів, Луцьк, Рівне, а також на сьогодні запланована поїздка в Яремче. Колишні військові хочуть побачити, як люди, що поїхали відпочивати долучаться до збору на ЗСУ.

“Ми їздимо по українських містах, збираємо кошти на потреби військових. Раніше збирали кошти на автівки через інтернет, але люди вже менш активні, тому ми вирішили зробити невелику інсталяцію та відвідувати різні міста. Тут є російська форма, частина їх зброї, уламки ракет, які по нас запускають. Також є тубуси нашої зброї, з допомогою якої знищують техніку та ракети окупантів”, – розповідає волонтер, військовий 25-ї окремої повітрянодесантної бригади Андрій Мазур, позивний “Іванич”.

Основною інсталяцією мінівистави є опудало путіна на шибениці. Такий підхід дозволяє заохотити багатьох людей, вони підходять, фотографують його та допомагають.

путіна на шибениці з мішенню на голові ми придумали, коли їхали з Вінниці, це дозволило зацікавити людей. Володя працює на ЗСУ, люди підходять дивляться на опудало, також бачать різні трофеї. У нас на стенді відображені справжні світлини допомоги військовим, адже зараз дуже багато ряджених, які одягають військову форму, збирають кошти, які надалі невідомо куди ідуть. Наша основна умова, коли ми надаємо допомогу хлопцям на нуль – це фотофіксація, щоб люди бачили куди ідуть кошти”, – говорить “Іванич”.

Франківці активно підходять та розглядають залишки зброї, фотографують опудало, спілкуються з військовими та допомагають коштами. Наразі проводять збір на придбання авто для в/ч 4869 та квадрокоптер для 25-ї повітрянодесантної бригади.

Допомогти військовим-волонтерам, можна задонативши на рахунок на фото.

Читайте також: У Франківську до Днів волонтера та ЗСУ відкрили виставку “Війна. Бій за життя”

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору