Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську до Днів волонтера та ЗСУ відкрили виставку “Війна. Бій за життя”

Вчора, 7 грудня, в Івано-Франківському обласному музеї визвольної боротьби імені Степана Бандери відбулося відкриття виставки до Днів волонтера та ЗСУ – “Війна. Бій за життя”. На ній презентовано сьогодення війни, уламки авіаційних бомб, фотокартини, роботи військових на нулі та багато іншого.

Розповідає Інформатор.

Представлені експозиції, були зібрані з різних напрямків, це і гільзи, тубуси і навіть частини авіаційної бомби ФАБ- 500.


“Передусім виникла ідея створення виставки, тому що до нас доволі часто в музей приходять військові і волонтери, які допомагають Збройним силам. Вони з фронту привозять різноманітні речі. Найчастіше, це гільзи, тубуси від боєприпасів снарядів, фрагментів ворожого озброєння, ракети, дрони і, звичайно, напередодні Дня волонтера та Дня Збройних Сил України в нас виникла ідея відкрити цю виставку. Через те, що 5-6 грудня в місті було багато різноманітних заходів, відкриття відбулося 7 грудня” – говорить директор Івано-Франківського музею визвольної боротьби імені Степана Бандери Ярослав Коретчук.

На виставці можна побачити велику кількість тубусів, гільз від патронів, снаряди різноманітних калібрів та різні трофеї, у вигляді рації, бронежилета, які належали окупантам ворожої армії. Доповнена експозиція фотографіями з поля бою.

“Це і дрон, який був збитий автоматною чергою бійцями ЗСУ. Це фрагмент ракет ФАБ, яка з крилами також частина корпусу С-300 – це зенітна ракета, але її російська армія переробляє для обстрілу прифронтових населених пунктів. Тому частина, яка не розірвалася повністю, була привезена волонтерами. Щоб доповнити цю виставку зброї, ми вирішили продемонструвати і зробити ряд таких фотографій, які ми можемо бачити, на них демонструється перебіг бойових дій, а також умови, в яких воюють наші захисники, це не фотографії з полігонів чи інших локацій, це саме з гарячих точок, гарячих моментів боротьби проти ворожих окупантів”, – розповів Ярослав Коретчук.

Для створення атмосфери, музей використав підвальне приміщення, адже за словами директора, для передачі атмосфери цієї експозиції, воно підходить найкраще.

Більша частина речей, яка представлена на виставці, була передана від Української добровольчої армії, а також від 47-ї механізованої бригади “Магура” і також від інших бійців та волонтерів.

Виставка діятиме продовж всього грудня.

Читайте також: Це не книги – це пам’ять: у Франківську презентували друге видання “Народні Герої України – Історія Справжніх”

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору