Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Ти чекаєш свят, а вони – на обмін. У Франківську нагадали про військовополонених

Ти чекаєш свят, а вони - на обмін. У Франківську нагадали про військовополонених

Сьогодні, 9 грудня, в Івано-Франківську о 12:00 на Вічевому майдані відбулась мирна акція нагадування про військовополонених оборонців. 

Повідомляє Інформатор

Така акція також пройшла в Києві в Івано-Франківську це не перша мирна акція про заклик звільнення з полону. На Вічевому Майдані зібралось близько сотні людей з плакатами-нагадуванням про те, що їхні близькі досі перебувають у полоні.

“Я прийшла на акцію тому, що мій наречений перебуває у полоні вже 537 днів. Сам він з 24 окремої-механізованої бригади. Вже більше 1,5 року я не чула його голосу, нема жодної звістки про його стан здоров’я, взагалі нічого. Ця акція потрібна для того, щоб нагадати суспільству і владі, що треба їх визволяти тому, що йде пекельна зима і не знати чи вони переживуть її там” – поділилась з нами учасниця акції Анастасія.

За словами учасників акції їхні родичі вже майже два роки знаходяться в полоні, останній обмін був 6 місяців тому. Саме тому вони сьогодні вийшли нагадати владі та світові, що війна в Україні триває, гинуть люди, вийшли закликати повернути до дому полонених військових.

Гаслами акції стали:

  • “Не мовчи полон вбиває”;
  • “Ти чекаєш новорічних свят, а вони обміну”;
  • “Поверніть брата, сина до дому”;
  • “Свободу оборонцям Маріуполя”;
  • “Боріться за них так як вони боролись за нас”.

За словами однієї з організаторів акції військовополоненим пообіцяли, що через 3-4 місяці їх визволять з полону, але вже пройшло майже два роки вони досі в полоні, обіцянки не виконані.

“Ті хлопці в повній невідомості про те, що відбувається в Україні, чи ми є, чи є сама Україна. Це дуже важко витримати туртури москаля, як морально так і фізично” – додає ще одна учасниця акції.

Під час цієї мирної акції кожен родич військового який перебуває у полоні міг висловитись та розказати історію полону. Одним з таких став пан Сергій, родом з Херсонської області зараз тимчасово проживає в Івано-Франківську. Чоловік нам розповів, що його 21-річний син більше року знаходиться в полоні.

“Куди ми тільки не зверталися, то на нас увагу ніхто не звертає, ніхто не може допомогти. Він у мене строковик раніше ніколи не воював, він просто був звичайним строковиком, а тепер він полонений” – зі сльозима на очах розповів нам батько одного з війсковополонених.

Опісля всі мітингарі стали в живий коридор, потім пройшлись стометрівкою із плакатами та закликами звільнити з полону хлопців.

Гаслом акції стали такі слова – “Полон вбиває”. Відео можете побачити в нашому телеграмі.

Читайте також: Намальовані у 1933-1934 роках. На Прикарпатті у старовинній церкві виявили зображення 4 тризубів

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору