Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Об’єднає всіх українців. Як у Франківську проходитиме фестиваль “Коляда на Майзлях”?

Об'єднає всіх українців. Як у Франківську проходитиме фестиваль "Коляда на Майзлях"?

Сьогодні, 12 грудня, в Івано-Франківську відбулася конференція присвячена 15-му Міжнародному різдвяному фестивалю “Коляда на Майзлях”. Як пройде він цього року?

Повідомляє Інформатор 

Фестиваль відбуватиметься з 25 по 29 грудня. Учасниками будуть різні аматорські та професійні хорові колективи (мішані, однорідні та дитячі), солісти-вокалісти, ансамблі тощо. Цього року через військовий стан фестиваль відбуватиметься офлайн та онлайн.

“Колода на Майзлях відбувається в час війни, але це не перешкода для нашого об’єднання. Франківщина цим фестивалем об’єднає різні області України та всіх українців за кордоном. Це надзвичайно приємно, що люди в такий час можуть об’єднатися”, – додала в. о. начальника управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Тетяна Лапка.

Нагадаємо, Різдвяний фестиваль “Коляда на Майзлях” був започаткований 2010 року при монастирі Царя Христа отців Василіян Української Греко-Католицької церкви міста Івано-Франківськ. Головна мета – відновлення, збереження та поширення різдвяних традицій, колядок, щедрівок, а також обмін творчими досягненнями мистецьких колективів.

Приймати участь у фестивалі будуть оркестри різних міст нашої країни, зокрема, з Києва, Одеси, Харкова, Тернополя, Львова. Також закривати фестиваль будуть виступом гурту “Піккардійська терція”.

Оскільки церква, де відбуватиметься фестиваль, не зможе помістити всіх глядачів, фестиваль  транслюватимуть на екранах в центрі міста. Тож ті, хто гулятиме містом, зможуть побачити “Коляду на Майзлях”. Також фестиваль можна буде побачити на ОТБ “Галичина”.

“Я спілкувалась з родиною зі Сходу України, то вони зі слізьми на очах казали, що розуміють, чому у нас зовсім інша атмосфера свят, ніж у них. У нас від великого до маленького ходять до церкви, у нас набагато потужніша віра, збереглися майже всі українські традиції. Кажуть, що коли таке бачиш ,починаєш розуміти, що втратили і що треба набути. Тому я думаю, що “Коляда на Майзлях” є підтвердженням збереження справжніх українських традицій”, – ділиться директорка департаменту культури міста Надія Загурська.

Також на фестивалі виступить нью-йоркський муніципальний хор. Буде онлайн-трансляція їхнього виступу. В перший день фестивалю виступить камерний хор з Луцька “Кредо”. Хор отримав гран-прі у конкурсі Леонтовича, який презентував українське хорове мистецтво за кордоном.

Ось програма фестивалю:

Дивіться як минулого року відбувався фестиваль: “Коляда на Майзлях”: у Івано-Франківську відбувся Гала-концерт 14 Міжнародного фестивалю

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору