Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківський театр ляльок став лауреатом премії імені Лесі Українки

Франківський театр ляльок став лауреатом премії імені Лесі Українки

Івано-Франківський академічний обласний театр ляльок імені Марійки Підгірянки став лауреатом премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва 2023 року.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Держкомтелерадіо.

Перемогу здобула вистава “Хто росте в саду”. Режисерка – Катерина Лук’яненко. Це перша в Україні інклюзивна вистава для дітей, юнацтва та людей з порушенням зору. Відчути те, що відбувається на сцені можуть і нормотипові люди, – їм запропонують одягнути маски для сну. Проєкт реалізували за підтримки УКФ. За основу вистави взяли історію “Хто росте в саду” сучасної української письменниці Катерини Міхаліциної. Головний герой Соловейко шукає прихисток перед зимою. Він дізнається про теплі краї і летить туди. Однак йому стає сумно, тож він повертається в Україну, а тим часом уже настає весна.

У номінації “Театральні вистави для дітей та юнацтва” висунули 8 робіт професійних та аматорських театральних колективів з різних міст – Києва, Хмельницького, Кривого Рога, міста Дружба Сумської області та Івано-Франківська.

Загалом 2023-го року на здобуття премії було висунуто 56 творів у чотирьох номінаціях. До голосування допустили 52 роботи.

Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва присуджується щороку.

Інформатор приєднується до вітань!

До теми: Що зіграють у франківському театрі ляльок у грудні | афіша

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору