Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Вулиця Республіканська, яку хочуть перейменувати

В Івано-Франківську просять перейменувати вулицю Республіканську на честь захисників України зі 78 батальйону. Знайомимося з нею ближче. 

Повідомляє Інформатор.

Вулиця Республіканська зберегла свою назву ще з радянських часів. До того вона мала назви Лемківська, Каганця, Гловацького.  Вона паралельна вулиці Матейка і нею можна пройти від вулиці Чорновола до Олекси Гірника. Останню, до речі, перейменували минулого року. Назва “Республіканська”, схоже, не турбувала нікого. На сесії міської ради 15 грудня міський голова повідомив, що її хочуть змінити на честь 78 батальйону 102 бригади.

“Є звернення від 78 батальйону 102 бригади про те, що вони хочуть вулицю Республіканську перейменувати на честь їхнього батальйону, всіх загиблих, своїх героїв. До наступної сесії опрацюйте звернення з мешканцями. Я обіцяв військовослужбовцям, що скажу депутатам вивчити громадську думку”, – зазначив голова.

Однак думку про перейменування частина мешканців не підтримала.

“Чому саме на неї впало жадібне око перейменувальників? Ніби нічого з темним совєцьким минулим не пов’язує її. Res publica – з латині справа народу, Рѣчъ Посполита – історична дежрава українців. Та й ст.5 Конституції, як не дивно, проголошує: Україна є республікою. Який зв’язок вона має з 78 батальйоном 102 Бригади ТРО?” – міркує Андрій Бодник.

На вулиці Республіканській розташовані невеликі будинки. № 3 – п’ятиповерхівка. Тут розмістили пам’ятну дошку Івану Краснецькому – гравцеві та тренеру “Спартака” та “Прикарпаття, наставнику молодих футболістів.

Загалом вулиця тиха і славиться тим, що тут часто можна зустріти котів. Наприкінці вулиці знаходиться міська лікарня.

П’ять років тому, у 2018 році, вулицю капітально відремонтували, бо до того часу дорога тут була жахлива.

А ось кілька світлин вулиці:

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору