Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Новий сервіс в ДІЇ: МВС повідомив про 70 заявок перереєстрації авто через застосунок

Новий сервіс в ДІЇ: МВС повідомив про 70 заявок перереєстрації авто через застосунок

Відсьогодні кожен охочий може зі свого гаджета користуватися новим сервісом – перереєстрацією авто в застосунку “Дія”. Отримати номерний знак та свідоцтво про реєстрацію авто у зручний спосіб. Але скористатися послугою перереєстрації зможуть лише ті, хто продає авто вперше за рік.

Пише Інформатор, з посиланням на  Портал МВС

“Лише за кілька годин роботи послуги вже отримано 70 заявок. Підписання договору купівлі-продажу відбувається виключно в застосунку “Дія”, – зазначає пресслужба МВС.

Під час перереєстрації автомобіля через застосунок, номерний знак на авто можна залишити, або забронювати новий зі спеціальною серією DI з платною чи безкоштовною комбінацією. Також можна обрати або електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, або виготовлене на бланку.

Що варто знати про нову послугу?

Перереєстрація авто у додатку “Дія” означає, що більше нема потреби їздити до сервісних центрів МВС для перевірки документів та авто, заповнювати папери, платити квитанції у конкретних банках, заздалегідь записуватись в електронну чергу, але є деякі процеси, які все-таки доведеться виконати.

Для перереєстрації транспорту доведеться отримати електронний висновок експертного дослідження. Його можна отримати, надавши автомобіль для фізичного огляду працівникам Експертної служби МВС або інших державних спеціалізованих установ.

Це потрібно, щоб визначити справжність транспортного засобу. Тобто, чи не були підроблені ідентифікаційні номери транспортного засобу, документи на нього ітп. Надалі таких оглядів по ТЗ у Сервісному центрі не передбачається.

Важливо — такий висновок має строк дії 10 діб. Якщо протягом цього часу ТЗ не буде перереєстроване, то експертизу доведеться пройти заново.

«Все, що вам треба – розпочати процес купівлі-продажу у застосунку, дотримуватися підказок «Дії» та засвідчити проєкт договору Дія.Підписом. Далі – все зробимо за вас. Залишиться тільки домовитись про передачу та отримання коштів» – пояснив Ігор Клименко.

Перереєстрація в Дії доступна для легкових авто, мотоциклів чи мопедів. Продавцю потрібно лише оформити договір у Дії та поділитися QR-кодом або посиланням. А покупцю — ознайомитися з документом, вибрати номерні знаки й техпаспорт.

Хоч електронний кабінет та «Дія» працюють 24/365, документи повинні пройти фізичну перевірку, яка виконується людиною, працівником СЦ МВС, тобто можливості перереєструвати авто в будь-який момент все ж таки не буде. Адже ці перевірки здійснюватимуться лише у робочі години СЦ – тоді, відповідно, доведеться чекати поки не з’явиться вільний працівник, який візьметься опрацьовувати заяву.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору