Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Нагадування про полонених та зниклих – У Франківську пройшла акція

Нагадування про полонених та зниклих - У Франківську пройшла акція

Сьогодні, 20 грудня, в центрі Франківська троє активісток з плакатами вийшли нагадати про військовополонених та зниклих безвісти “Едельвейсів”. Від рідних дівчат понад рік немає жодної звістки. 

Повідомляє Інформатор 

Дівчата є представницями ГО “Опора Титанів” – це обʼєднання рідних зниклих безвісти та полонених військовослужбовців Едельвейсів.

Як розповіла нам Христина Грималюк її батько Уляк Сергій військовий зник безвісти 22 червня 2022 року в Луганській області, проте є відомості, що перебуває у полоні. Сама вона з Калуша, і вже близько 1,5 роки є учасницею таких акцій, дівчата їздять в Київ, Чернівці, Тернопіль, Хмельницький, Івано-Франківськ та в інші міста України.

“Цією акцією хочемо нагадати світу і людям, що війна не закінчилась, що є військовослужбовці, які зникли безвісти, які потрапили в полон в 2022 році відтоді про них нічого не відомо. Тому ми хочемо звернутись до вищого керівництва України і таким чином нагадати їм про те що нас болить” – додала донька зниклого безвісти воїна.

В Андріани Бойчук  чоловік вже 17 місяців перебуває у полоні. Дівчина сама з Тернопільської області. Її чоловік потрапив у полону в липні 2022 року в Донецькій області.

“Я тут з тією метою, щоб повертали наших хлопців, повертали наших засуджених військовополонених, шукали зниклих безвісти тому, що дуже важко жити з невідомістю, тому що  час вбиває” – поділилась з нами Бойчук Андріана.

Дівчина каже, що в телеграмі отримала “звістку” у вигляді відео, після якого зрозуміла, що її чоловік в полоні.  Від того моменту і до сьогодні він перебуває на території лнр. Його там судили і призначили вирок.

В Луцик Марії батько (Луцик Павло) зник безвісти, 11 червня 2022 року, зараз жодної інформації про нього немає. Марія з Обертинської громади.

“Ми збираємось, ходимо на мирні акції, щоб просто нагадати, що є зниклі безвісти і їх треба шукати, тому, що складається враження, що їх відкидають, забули про них. Була людина і немає людини, за них більше ніхто не говорить, можливо вони в полоні, і хочуть до дому до рідних” – додала донька зниклого безвісти військового Марія Луцик.

Дівчина каже, що звертались в усіх відповідні органи, є інформація про те, що її батько перебуває в полоні.

До теми: Ти чекаєш свят, а вони – на обмін. У Франківську нагадали про військовополонених

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору