Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

До вартості були питання. У Ямницькій громаді хочуть поремонтувати дорогу за 5 млн грн

До вартості були питання. У Ямницькій громаді хочуть поремонтувати дорогу за 5 млн грн

У селі Тязів Ямницької сільської громади планують відремонтувати дорогу. Для цього оголосили тендер, однак закупівля не пройшла гладко. 

Повідомляє Інформатор.

Про ремонт стало відомо з порталу публічних закупівель “Прозорро”. Замовником є Ямницька сільська рада. Очікувану вартість визначили у 5 988 231,00 грн. Ці кошти – з місцевого бюджету. Планують ремонтувати дорогу на вулиці Коцюбинського від мосту. Роботи повинні завершити до 30 червня 2024 року.

Органом державного фінансового контролю було виявлено ознаки порушення законодавства у сфері публічних закупівель в інформації, оприлюдненій в електронній системі закупівель.

18 грудня був оприлюднений запит замовнику на пояснення. Текст наводимо нижче:

А ось яка відповідь замовника на пояснення:

Також скаргу до Держаудитслужби подав Андрій Данів. Відповідь очікується.

“Недоцільне використання державних коштів! На ці кошти можна закупити сотні FPV дронів або інше спорядження для хлопців. У нас триває війна, гинуть військові через нестачу автомобілів, медикаментів, засобів захисту, дронів. Гроші на ЗСУ!”, – йдеться у скарзі. 

У тендері взяла участь лише одна фірма – ТОВ “Автомагістраль-ІФ”, яка запропонувала ціну 4 994 625,60 грн.

Компанія зареєстрована у Надвірній, працює майже 10 років тому, свідчать дані аналітичної платформи youcontrol. Розмір статутного капіталу – 1 000 грн. Керівником і власником є Роман Федорняк. У 2022 році “Автомагістраль-ІФ” стала фігурантом справи у господарському суді щодо визнання незаконним та скасування протоколу про визнання переможцем спрощеної закупівлі, яку проводило КП «Полігон Екологія» і переможцем якої стало «Автомагістраль-ІФ».

Тендер наразі перебуває у стадії “Пропозиції розглянуті”.

Головне фото ілюстративне. 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору