Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Родина на Прикарпатті самостійно врізалась у трубопровід: газ видобували на “нашій” території

У селі на Прикарпатті мешканці крали газ з трубопроводу, бо його нібито видобували на “їх” території.

Розповідає Інформатор, покликаючись на ПАТ «Укрнафта».

“Мешканці одного з сіл Надвірнянського району Івано-Франківської області у 2018 р. під час реконструкції газопроводу відмовилися від пропозиції керівництва ПАТ “Укрнафта” на безоплатне підключення до газомережі”, – йдеться у повідомленні.

Керівництво ПАТ «Укрнафта». зазначили, що від підключення до газової мережі відмовилися, натомість вони вчинили несанкціоновану врізку в газопровід НГВУ “Надвірнанафтогаз” ПАТ “Укрнафта” та незаконно відбирали газ для власних побутових потреб.

Після викриття несанкційованої врізки, мешканці району заявили, що НГВУ “Надвірнанафтогаз” видобуває газ на їхній території.

Івано-Франківський науково-дослідний і проєктний інститут ПАТ “Укрнафта” підрахував, що витрати нафтового газу, що міг бути несанкціоновано відібраний, становлять 3859 м.куб на добу.

З врахуванням вартості газу для населення на рівні 7,96 грн за 1 м.куб, щодоби несанкціоновано відбирався газ на 30 718,00 грн або 11 211 937,00 грн за рік.

Факт виявлення незаконної врізки зареєстровано в ЖЄО Надвірнянського ВП та внесено до ЄРДР за ознаками складу злочину передбаченого ч.3 ст.185 КК України.

Читайте також: На Прикарпатті сталася масштабна пожежа

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору