Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську загинуло декілька лебедів

В Івано-Франківську загинуло декілька лебедів

В нашому місті є декілька озер. Найбільшими є міське та Німецьке озеро. На останньому оселилися дикі лебеді. На жаль, декілька з них померли.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Для цих тварин на Німецькому озері наразі тепло зимувати. Коли температура знизиться, то лебеді полетять південніше територією України.

В управлінні розповіли, що до тварин приїжджають мешканці Франківська та гості міста. Через те, що вони підгодовували тварин хлібом, деякі з них загинули.

“Варто пам’ятати, що для цих птахів потрібно обирати той корм, який принесе їм користь, а не проблеми зі здоров’ям. Птахи зазвичай харчуються водяними рослинами. Завдяки довгій шиї вони здатні діставати їжу з чималої глибини, поїдають водорості, молюсків, маленьку рибу та поживності з дна. Водяних рослин вистачає в будь-якому ставку. Тож голод їм не загрожує”, – додали в управлінні.

Годувати лебедів можна лише цільним необробленим зерном, сезонними овочами чи трав’яними гранулами. рекомендується давати цю їжу сірим перволіткам, котрі ще не змінили оперення.

“Проте, не варто зловживати підгодівлею лебедів. Адже в птахів, яких часто підгодовували, виробляється рефлекс: вони вже не хочуть самостійно шукати їжу. Тож годуючи їх, часто люди роблять птахам шкоду”, – наголосили в управлінні.

Просять усіх мешканців та гостей міста з розумінням ставитися до підгодовування тварин.

Читайте також: Чи вдасться вижити в Івано-Франківську на середньомісячну зарплату: дослідження Інформатора

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору