Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Бронь від мобілізації можуть спростити для чоловіків з високими зарплатами – які умови

Бронь від мобілізації можуть спростити для чоловіків з високими зарплатами - які умови

В Україні пропонують спростити процедуру бронювання від мобілізації для чоловіків, які офіційно отримують високі зарплати.

Повідомляє Інформатор з посиланням на БізнесЦензор.

Спостити процедуру запропонував Офіс президента. Зміни до законодавства Верховна Рада може розглянути разом із посиленням мобілізації до ЗСУ, пише Forbes.

Зараз лише “критично важливі” підприємства можуть бронювати працівників. Новий критерій, що пропонують, – обсяг сплачених до бюджету податків на доходи фізичних осіб (ПДФО) з офіційної зарплати чи доходу. Це може стосуватися людей, які сплачують не менше 6000 грн ПДФО на місяць, а це оклад на рівні 33 400 грн.

Міркують і над іншими варіантами. Один з них – поріг офіційної зарплати від 35 000 грн, інший – дозволити бронювати співробітника, за якого роботодавець платить близько 14 500 грн ЄСВ (оклад 66 000 грн). Принцип може бути розповсюджений на ФОП, але чіткі критерії для цієї групи поки невідомі.

Бронювання здійснюватиметься через синхронізацію державних реєстрів. Якщо військовозобовʼязаний сплачує ПДФО у потрібному обсязі, у системі “Оберіг” генеруватиметься QR код про бронювання, який діятиме 45 днів.

Для роботи нової системи потрібно ухвалити мобілізаційний закон, упорядкувати реєстри та змінити низку законодавчих норм – внести зміни до Податкового кодексу, бо звітність за ПДФО подається до Податкової служби раз на квартал.

До теми: Мобілізація по-новому: Рада готує ряд змін у військовому законодавстві

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору