Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Топ архітектурних репортажів Інформатора за 2023 рік

Топ архітектурних репортажів Інформатора за 2023 рік

Минулого року ми багато розказували і показували вам пам’ятки архітектури Івано-Франківська. Тож вирішили зробити підбірку наших найкращих репортажів. 

Повідомляє Інформатор.

Пам’ятки архітектури гарні не лише ззовні, але й зсередини. Деталі: Пам’ятки архітектури Франківська зсередини | фоторепортаж

Також ми створили екскурсію пам’ятками архітектури Франківська.

У статті – прогулянці Вічевим майданом ми показали, як виглядали колись і тепер площа.

Будинок на Василіянок, 5 і 7 двосекційний, його звели в 1911 році. Це пам’ятка архітектури місцевого значення. Її власниками були Марія Буркґардт та Ян Бігун. Про те, який був будинок, читайте ТУТ.

На вулиці Шопена розташована пам’ятка архітектури, один із корпусів місцевого університету. Раніше тут працювала жіноча школа. Більше у статті за посиланням.

На першому поверсі цієї кам’яниці зараз знаходяться комерційні приміщення, але так було не завжди. Будинок – пам’ятка архітектури місцевого значення. Зараз тут живе відомий український письменник, а колись гостювала Ірина Вільде. За посиланням ви можете прочитати його історію.

А у цьому будинку Ірина Вільде вчилася. Він знаходиться на вулиці Шевченка. Про цю будівлю читайте ТУТ.

А що колись було на вулиці Низовій? Вулиця розпочинається з кованої Арки дружби. Далі праворуч будинок № 2 – пам’ятка архітектури. Ліворуч – вхід на територію “Бастіону”. Деталі за посиланням.

Дякуємо, що залишаєтеся з нами.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору