Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

У Франківську заочно засудили двох колаборанток – “старосту” і директорку з Херсонщини

У Франківську заочно засудили двох колаборанток - "старосту" і директорку з Херсонщини

В Івано-Франківську заочно засудили двох колаборанток з села Микільське, що на Херсонщині. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Так, 10 років за гратами отримала проросійська активістка, яка в 2022 році за пропозицією віце-гауляйтера Стрємоусова очолювала окупаційну сільську раду. Так звана “староста” співпрацювала з адміністрацією загарбників, проводила проросійську агітацію, збирала у мешканців копії документів для окупаційної влади, організовувала доставку допомоги від партії “єдіная росія”.

Після звільнення правобережжя Херсонщини жінка втекла до росії, де хазяї розрахувалися з нею за службу сертифікатом про право на отримання коштів для придбання житла у ставропольському краї рф. Фігурантка отримала вирок за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – колабораційна діяльність.

Засудили також і директорку дитячого дошкільного закладу села Микільське. Вона впроваджувала російську освіту для дітей. З окупантами співпрацювала добровільно й перевела очолюваний заклад на російські стандарти освіти й виховання. Жінка заявляла, що нібито все село є російським, а відтак завжди російською були і школа, і дошкільний навчальний заклад села.

Жінку засуджено до 2 років позбавлення волі за ч. 3 ст. 111-1 КК України – впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти. Обидві фігурантки перебувають на непідконтрольній українській владі території, строк виконання покарання обчислюватиметься їм з моменту затримання.

Читайте також: Працює в “пенсійному фонді”. Колаборанта з Херсонщини засудили до 10 років тюрми

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору