Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Боронили Батьківщину. Прикарпаття втратило 5 воїнів

На жаль, Україна продовжує втрачати своїх захисників. Віддаючи своє життя за свободу й незалежність, 5 воїнів з Прикарпаття полягли на фронті.

З сумом пише Інформатор.

Святослав Голда Святослав Голда

Чоловік народився 16 травня 1982 року в місті Капчагай. Воно розташоване в республіці Казахстан.

До пандемії Святослав Голда проживав у Києві й закінчив Києво-Могилянську академію. Отримав освіту комп’ютерних наук факультету інформатики НаУКМА. В Єзуполі жила бабуся Святослава, й він під час пандемії COVID-19 переїхав на Прикарпаття, аби її доглядати. До лютого 2022 працював в ІТ-компанії.

На початку повномасштабного вторгнення пішов добровільно захищати Україну. долучився до добровольчого батальйону “ОУН”, де був на посаді командира взводу. Обороняв Київ.

Як повідомило Суспільне, згодом чоловік вступив до лав 95 окремої десантно-штурмової бригади. Він воював у 1 батальйоні 1 роти у званні старшого солдата.

Про загибель чоловіка стало відомом в березні 2023 року, однак рідні чекали результатів ДНК-експертизи. Брат Святослава Ростислав Голда написав, що по фотографії рідні не впізнали останки воїна:

“Тому я зараз перебуваю у місті Дніпро, де проходитиму процедуру впізнання, та робитимемо ДНК-експертизу”.

На жаль, 30 листопада 2023 року брат підтвердив загибель Святослава. У воїна залишилися дружина, син, донька, батьки та брат.

Поховають полеглого бійця у селищі Єзупіль на Івано-Франківщині.

Василь Хандій

Василь Хандій

Чоловік пішов захищати країну 8 березня 2022 року. Служив старшим водієм ракетно-зенітного взводу окремої механізованої бригади.

На жаль, 21 грудня 2023 року отримав важкі поранення в бою з військами РФ на Донеччині. Герой помер 9 січня в лікарні Києва.

Калуський міський голова Андрій Найда написав, що чоловік був старшим солдатом й самовіддано служив старшим водієм ракетно-зенітного взводу окремої механізованої бригади.

Захиснику назавжди залишилося 44 роки.

Роман Чуфус

Чоловік народився в 1978 році в селі Старуня, що на Богородчанщині. Пішов захищати рідну землю. Служив старшим солдатом.

На жаль, 7 січня Герой загинув. У складі евакуаційної групи намагався захисник допомогти пораненим побратимам, коли їхня група сама потрапила під мінометний обстріл на Запоріжчині.

“Уже його самого не змогли забрати з поля бою, – написав голова Богородчанської громади Ростислав Заремба.

Андрій Брикалюк

Андрій Брикалюк

Захисник народився 4 серпня 1978 року в Ямниці. Пішов добровольцем на фронт. Був учасником АТО/ООС.

У вересні 2022 року під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну Андрій Брикалюк повернувся в лави ЗСУ. Служив стрільцем-помічником гранатометника у стрілецькій роті однієї з військових частин.

На жаль, 9 січня 2024 року Герой загинув на Запоржічині внаслідок атаки російського БпЛА, повідомили на сайті Ямницької громади.

Денис Макаров

Чоловік народився 29 липня 1977 року.

На жаль, Герой загинув 5 грудня 2023 року, боронячи рідну замлю.

Вічна пам’ять і слава Героям!

Читайте також: Мамина молитва — найсильніша: понад 100 жінок в Івано-Франківську одночасно молилися за захисників України.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору