Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Санаторій “Сніжинка” в Яремче переобладнають на сучасний реабілітаційний центр для дітей

Санаторій "Сніжинка" в Яремче переобладнають на сучасний реабілітаційний центр для дітей

Через кілька днів тут вже будуть оздоровлюватися діти-сироти з Кривого Рогу. Санаторій минулого, 2023 року, приєднали до Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні.

Повідомляє Інформатор 

За словами генерального директора медзакладу Тараса Мельника – процедура передачі землі та майна завершилася у липні-серпні 2023.

Після початку повномасштабного вторгнення у  санаторії жили ВПО. А тепер його ремонтують та хочуть перетворити на потужний сучасний реабілітаційний центр для дітей з бронхо-легеневими, неврологічними, ортопедичними захворюваннями.

“Ми зробили тут  невеличкий ремонт і в грудні  2023-о тут вже перебували діти з Дніпра,  Зараз чекаємо на дітей-сиріт з Кривого Рогу. До нас приїжджали представники Департаменту соціального захисту цього міста, дивилися на умови і залишилися задоволеними” – зазначає Тарас Мельник.

У санаторії є зараз 4 корпуси з 2-місними палатами. Щоправда наразі функціонуватиме лише один корпус. Директор медзакладу каже, що санаторій треба відновлювати. Для цього будуть складати проєктно-кошторисну документацію та залучатимуть іноземних інвесторів, бо  треба вкласти чималеньку суму.  Після відновлення відпочинкового закладу один корпус завжди функціонуватиме для дітей війни.

“Коли нам передали санаторій, то людей ми не звільняли зараз працівники санаторію допомагають з ремонтами, а кухарі ще й готують вареники, голубці, випікають рогалики  і пампушки для наших захисників, яку волонтери передають на фронт” – продовжує Тарас Мельник.

Працюють в санаторії 22 осіб, з них 6 вихователів, які складають особливі програми для діток зі Сходу країни.

Читайте також: Які проєкти у Франківську реалізовують на підтримку сімей захисників

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Анна Гринівецька

Нагору