Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Прикарпатті благодійний фонд “Карітас” офіційно відкрив шелтер для ВПО

19 січня, у Войнилові відбулося офіційне відкриття та освячення прихистка для потребуючих переселенців віком від 60 років і тих, які мають інвалідність.

Розповідає Інформатор покликаючись на відділ комунікацій Карітас Івано-Франківськ.

Благословив і освятив його митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин.

«Молитва без діла немає такої повноти, яку ми сьогодні бачимо. А цю повноту ми бачимо в любові до ближнього. І про необхідність такої помочі зрозуміли усі ми, отець Володимир, працівники Карітасу, місцева влада та місцеві люди. І ми змогли спільно зробити цей проєкт, який може допомогти сьогодні потребуючим», – зазначив митрополит.

Завідувачка центру догляду вдома, Іванна Дмитрук розповіла, що прихисток почав функціонувати з 10 листопада 2023 року, у частині відремонтованих приміщень колишньої лікарні Войнилівської селищної ради. В цей день були заселені перші внутрішньо переміщені особи, на цей час в прихистку проживає 31 особа, загалом шелтер прийняв 38 переселенців з різних регіонів. Усі вони нещодавно виїхали з окупованих територій або територій, де проводяться бойові дії, а саме Херсонщини, Донеччини та Харківщини

“Прихисток у Войнилові не є унікальний, за фінансової підтримки Austrian Development Cooperation, Caritas Austria and NACHBAR IN NOT, на території України була створена мережа прихистків, центри знаходяться на Одещині, Чорткові, Тернополі, Коломиї, Бориславі та Войнилові”, – зазначила завідувачка центру.

У прихистку проживають потребуючі переселенці віком від 60 років і ті, які мають інвалідність. Для забезпечення всім необхідним, у прихистку 24/7 відбувається чергування, працівниками, які мають медичною освітою та досвід догляду вдома.

“Також до послуг жителів закладу і увесь необхідний медичний догляд, консультації фахівців лікарів і психологів. Тут є все необхідне для повноцінного проживання – кімнати з усіма зручностями, пральня, кухня, їдальня, відпочинкові кімнати. Також мешканці шелтеру забезпечені чотири разовим харчуванням “, –  говорить координаторка Іванна Дмитрук.

Карітас Івано-Франківськ, планує продовжити подальше облаштування прихистку для потребуючих переселенців із зони бойових дій, з метою можливості прийняти ще більшу кількість таких людей.

Читайте також: В ІФНМУ буде другий тур виборів на посаду ректора

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, InstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору