Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Поверніть наші серця додому: у Франківську відбувся футзальний матч на підтримку полонених та безвісти зниклих військовослужбовців

У суботу, 20 січня, у Франківську провели благодійний футзальний матч на підтримку полонених та безвісти зниклих військовослужбовців. До гри долучилися майже 30 волонтерів та ветеранів. 

Інформатор побував на благодійному матчі та розповідає деталі.

Футзальний матч під назвою “Поверніть наші серця додому” організували рідні безвісти зниклих військових. У благодійному матчі взяли участь майже 30 волонтерів та ветеранів, повідомила дружина військовополоненого та організаторка Анна Михайлишин.

“Це не просто матч, це важливий захід, який допоможе людям про нас не забувати. Щоб пам’ятали, що такі родини є, що їм болить. Я завжди кажу: горе та біль в нас — спільні. Історія в кожного різна, але проблема ця у всіх одна. На жаль, люди починають забувати”, — каже Анна Михайлишин.

Під час матчу зустрілися дві команди, а саме ветерани та волонтери, останні виграли матч. Основний час відіграли в нічию 10:10, а от по пенальті ветерани поступилися з рахунком 5:6.

Один із учасників матчу, волонтер Віталій Лосінчук розповів, чому вирішив прийняти участь та навіщо це потрібно робити.

 “Взяв участь в матчі з метою підтримки наших військовополонених, які знаходяться в полоні. Кожних два тижні ми їдемо на схід з допомогою, де спілкуємося з хлопцями і знаємо, що таке полон. Тому ми хочемо підтримати сім’ї, в яких рідні, близькі знаходяться в полоні. Щоб вони знали, що ми також пам’ятаємо, і потрібно як найшвидше звільняти їх з полону”,- зазначив волонтер.

Наречена зниклого безвісти військового Настя Іващенко розповіла, що воїн під час боїв на Луганщині потрапив в полон. Про це він повідомив під час останньої розмови з дівчиною, яка відбулася у червні 2022 року. Відтоді жодної звістки від нього немає.

“Сьогодні ми зібралися на цьому матчі, аби нагадати суспільству і владі, міжнародним спільнотам, що у нас досі є тисячі полонених, які щодня піддаються тортурам та перебувають в надзвичайно поганих умовах, а також ще тисячі зниклих безвісти. Хочемо нагадати нашій владі, що треба вести процес обміну активніше”, — розповіла Настя Іващенко.

В місті за підтримки департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міськради регулярно проводять спортивні змагання з різних видів спорту на підтримку військовополонених.

“Нам потрібно за будь-яку ціну витягувати наших людей з полону. Не лише військових, але й цивільних, які перебувають у різних куточках країни-агресора. Для нас дуже важливо, щоб ми це зробили”, — зазначив директор департаменту Віталій Матешко.

Після завершення матчу Анна Михайлишин додала: “Потрібно пам’ятати кожного військовослужбовця і потрібно шанувати зниклих безвісті і повертати наших бранців додому”. 

Нагородження учасників провели рідні та близькі військовополонених.

Читайте також: Боєць з Городенки нагороджений “Золотим хрестом” від Головнокомандувача ЗСУ

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору