Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Гра престолів” і слова Шевченка. У Франківську студенти та викладачі організували благодійний вертеп

"Гра престолів" і слова Шевченка. У Франківську студенти та викладачі організували благодійний вертеп

Сьогодні, 22 січня, у Прикарпатському університеті студенти та викладачі організували благодійний вертеп. 

Інформатор відвідав дійство.

Проведення вертепу на Факультеті філології уже стало традицією. “Щороку у нас вертеп авторський з політичним забарвленням. Цікавим є те, що кожна роль має подвійну символіку. В образі пастушків цього року в нас лікар, волонтер і військовий. Та категорія людей, які захищають нашу державу. В образі царів – Макрон, Туск і Байден. У них теж символічні слова, – каже заступник декана з наукової і виховної роботи, провідний фахівець деканату Ірина Стецька.

Сюжетний каркас вертепу створив декан Факультету філології Роман Голод. Кожен учасник вніс щось від себе.

“Вертепна драма – зручний синтетичний жанр. Він дозволяє поєднувати непоєднувані речі. Не дивуйтеся, що в нашій виставі ви побачите зв’язок сакральних і профанних тем, високого і низького гумору, трагедійності, і елементи відомого серіалу “Гра престолів” поєднуються із пророчим словом Шевченка. Головний акцент ми ставимо на традиційну вертепну драму”, – зазначив Роман Голод.

Виручені кошти планують поділити на дві частини. Їх перерахують на лікування пораненого на запорізькому напрямку викладачеві Михайлові Ковальчуку та потреби бригади, де воює студент другого курсу Факультету філології Артем Ткаченко.

Третьокурсник Всеволод грає у вертепі Ірода. До дійства готувалися активно два тижні. Студент уже не вперше грає у вертепі, тому має досвід.

“Я люблю такі ролі – негативних персонажів. На мою думку це класно, коли їх висвітлюють такими, якими вони є. Героя хочу показати знервованим, злим”, – каже він.

Студентка Тетяна прийшла на благодійний захід, бо вважає, що в цей час важливо підтримувати такі ініціативи. Такі заходи стимулюють донати, вважає вона.

 

Читайте також: Огляд вистави “Коляда та й плєс … ізпрежди віка…” від Франківського драмтеатру

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору