Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На війні загинули четверо військових з Прикарпаття

На війні Прикарпаття втратило двох героїв

На російсько-українській війні загинули Святослав Король, Олександр Настащук, Юрій Лаврук, Дмитро Вежбіцький.

Інформатор висловлює співчуття рідним і близьким героїв.

Святослав Король

17 січня 2024 року на Харківщині загинув військовослужбовець з Угринівської громади. Про його смерть воїна повідомив у Facebook-групі “Угринівська ТГ” голова громади Мирослав Вівчаренко.

Святослав Король народився 17 квітня 1987 року. Жив у селі Угринів, працював столяром. Чоловік мобілізувався до війська 25 жовтня 2023 року.

“Захищав Україну на Північному напрямку, поблизу села Синьківка Куп’янського району Харківської області. Мужній, сміливий, надзвичайно добрий. До останнього залишився вірним обов’язку та отримав несумісні з життям поранення під час штурму позицій противника”, — йдеться у дописі.

Святослав Король — не єдиний із сім’ї, хто добровільно пішов воювати на фронт. Батько Євген з 28 лютого 2022 року брав участь у боях за Гостомель та Ірпінь. Його демобілізували за віком. Молодший брат загиблого також служить у лавах ЗСУ.

У Святослава Короля залишилися 13-річний син Артур, батьки та двоє братів.

Олександр Настащук

Олександр Настащук військовослужбовець із села Воскресинці Коломийської громади, про його загибель повідомив у Facebook міський голова Коломиї Богдан Станіславський.

Зі слів Станіславського, Олександру Настащуку було 20 років. Він служив командиром 2 інженерно-саперного відділення 75 батальйону 102 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.

“Рідні згадують Олександра як веселу, добру, чуйну та справедливу людину. Змалечку він ріс справжнім патріотом своєї держави. З початком повномасштабного вторгнення разом зі своїми рідними пішов захищати Україну, бо щиро любив нашу державу і бачив своє майбутнє у могутній та незалежній Україні”, — йдеться у дописі.

Олександр Настащук загинув 22 січня 2024 року в Запорізькій області внаслідок скиду боєприпасу з російського дрона.

Юрій Лаврук

Знову втрата. На війні загинув Захисник України Юрій Лаврук із м. Косова Косівської міської територіальної громади. Сьогодні 22 січня 2024 року на майдані Незалежності у Косові, що на Івано-Франківщині, о 10:00 відбулося прощання із полеглим бійцем.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Косівської районної військової адміністрації.

Юрій Лаврук народився 4 жовтня 1985 року у Косові. Був старшим солдатом, стрільцем, служив у зенітно-ракетному взводі 8 батальйону 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. У війську боєць воював з березня 2022 року. Військовослужбовець загинув 11 грудня 2023 року внаслідок штурму російськими військовими українських позицій поблизу села Спірне Донецької області.

22 січня о 18:00 у рідній домівці воїна Юрія Лаврука священники відслужать панахиду. Чин похорону розпочнеться 23 січня о 10:00.

“Герої новітньої історії України — це люди, які поклали ідею вільної, незалежної, соборної держави вище власних мрій, планів та свого життя. І найменше, що ми можемо зробити, щоб гідно вшанувати їхню світлу пам’ять, — це продовжити боротьбу і здобути таку жадану ними перемогу. Вічна шана та слава. Вічна пам’ять захисникам України”, — з такими словами зустріли скорботну процесію.

Дмитро Вежбіцький

Воїна понад два місяці вважали зниклим безвісти й лише минулого тижня ідентифікували. Він поліг на Донеччині під час боїв з російськими військовими. Цю інформацію надав  голова Отинійської громади Олег Савчук.

Народився 1 листопада 2000 року, проживав у селі Голосків.

На військову службу чоловіка мобілізували у 2023 році. 18 березня він склав присягу на вірність українському народові. Після цього проходив військовий вишкіл. Воював Дмитро Вежбіцький у складі 5 окремої штурмової бригади.

“Дмитро боронив країну на Донецькому напрямку. Із середини листопада зник поблизу села Кліщіївка. Нам прийшло про це офіційне сповіщення. Через два місяці його ідентифікували за ДНК. Тільки минулого тижня нам підтвердили, що це — дійсно Дмитро”, — говорить Олег Савчук.

Дмитро Вежбіцький загинув 17 листопада 2023 року під Кліщіївкою на Донеччині. У 23-річного військовослужбовця залишилися батьки. Він був у них єдиним сином.

Вічна пам’ять та низький уклін кожному полеглому воїну. 

Читайте також: На війні Прикарпаття втратило 5 воїнів

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору