Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську на Центральному ринку щонеділі збираються любителі акваріумних рибок та канарок

В Івано-Франківську на Центральному ринку щонеділі збираються любителі акваріумних рибок та канарок

Понад 10 років тут продають, купляють, обмінюють цю живність. А ще тут можна придбати акваріуми, акваріумні скульптури, прикраси і рослини, фільтри, корм для риб і птахів.

На цікавій торговиці побував й Інформатор.

…Торгують рибками і птахами з 09.00 до 14.00-14.30. Продавці та покупці тут вже давно добре знають один одного, але й приходять новачки.

«Новачками, зазвичай, є підлітки або батьки з дітьми, які вперше хочуть спробувати як це утримувати рибок. Таким ми не рекомендуємо купляти одразу великий акваріум, а спробувати взяти і кілька тижнів годувати 3-5 рибок. А ще радимо прочитати про рибок хоча б в Інтернеті, аби знати, як і коли їх годувати», — розповідає продавець рибок, який назвався Володимиром Івановичем.

Чоловік додає, що на рибках багато не заробиш, та й взагалі це не заробіток. Майже для всіх продавців акваріумні рибки—багаторічне захоплення. Продають тут різноманітні різновиди: гурамі, гуппі, золоті вуалехвости, тернеції, чорні молінезії, півники, даніо glo. Ціни коливаються від 15 до 3бки: гуппі, вуалехвостів,50 гривень за одну особину. Вартість залежить від виду й розміру. Екзотичні та великі рибки, звісно, коштують дорожче. За словами продавців, новачкам треба знати, що не можна селити в один акваріум риб, яким потрібні різні умови існування, які відрізняються активністю та величиною. Є навіть спеціальна таблиця сумісності риб, яку варто би мати перед собою перед походом на ринок, або ж консультуватися з досвідченими акваріумістами. Окрім риб, популярністю користуються і акваріумні черепашки. Їх продають по 350-3400 гривень за штуку. Вартість самих акваріумів також різна від 300 до 5000 гривень.

Птахів цього дня багато не було. Продавці кажуть, що виносити зараз птахів—холодно. Але біля людей стояли фото птахів і їх можна «замовити». А ціни на папуг такі: хвилястий коштує 400, корелла — 500, синегальський — 550,   розелла — 2500 гривень… Словом вибір — великий, усіх і не перелічити. Є і птахи, які добре імітують людську мову, навіть добряче лаються на ворогів. Таких жартома називають крилатим підрозділом ЗСУ.

Анна Гринівецька

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору