Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чотири заводи на Прикарпатті несуть хімічну небезпеку

За даними регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області знаходиться чотири хімічно-небезпечних підприємства. 

За даними регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області знаходиться чотири хімічно-небезпечних підприємства. 

Повідомляє Інформатор.

На при кінці грудня  2023 року комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій затвердила результати класифікації об’єктів і адміністративно-територіальних одиниць Франківщини стосовно рівня хімічної небезпеки.

Згідно з даними найбільшу небезпеку для життєдіяльності людини та природи несе ТОВ “Карпатнафтохім”, розташований у Калуші. Йому присвоєно перший рівень небезпеки, адже в навколишнє середовище підприємство забруднює хлористим воднем, вініл хлоридом та аміаком.

На другому місці серед  хімічно-небезпечних об’єктів області – ПАТ Завод ТОС «Барва», він знаходиться в селі Ямниця, в середовище підприємство викидає оксид етилену, пропілену та соляну кислоту.

ПАТ «Городенківський сирзавод» – зайняв трете місце серед  хімічно-небезпечних об’єктів, розташований він в Городенці, Небезпечна хімічна речовина – аміак.

Четвірку закриває ТОВ «Калуський бровар» в Калуші. Небезпечна хімічна речовина, як і в Городенці, – аміак.

Щодо переліку класифікації адміністративно-територіальних одиниць Івано-Франківської області стосовно рівня хімічної небезпеки, Івано-Франківському та Коломийському району присвоєно четвертий рівень небезпеки. Тим часом як Калуському – вищий, 2-ий ступінь.

У потенційній зоні хімічного забруднення в Івано-Франківській області проживає 47,8 тис. осіб, а в зону можливого хімічного забруднення потрапляє 10,1% території.

Нагадаємо, у грудні минулого року провели засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На ньому розглянули питання щодо забезпечення населення чистою питною водою. 

Одним із важливих питань стала перевірка та підготовка альтернативних джерел води для населення на випадок диверсії на підприємствах критичної інфраструктури або їх руйнування внаслідок військової агресії.

Таким чином, в області підготують альтернативні джерела – громадські криниці, колодязі та свердловини закладів освіти, які можуть бути використані для забезпечення мінімальних потреб населення питною водою у разі надзвичайних ситуацій.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору